Skön seger för Mörrum

Mörrum Artikeln publicerades
Foto:Bo Åkesson

Mörrum var det bättre laget och besegrade Lund Giants HC med klara 5-2.

Tränaren Andreas Ernebrand var särskilt nöjd med arbetsinsatsen och spelet i numerärt överläge.

Mörrum - Lund Giants HC 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)

Målen Mörrum: Tom Mäkitalo 2, Dave Lindarv, Marcus Ericsson, Adam Ingvarsson.

– Vi hade bestämt oss idag och alla gjorde jobbet. Spelet var stabilare och det gav tre poäng. Skönt göra tre mål i powerplay och nu fick självförtroendet sig en kick, säger Ernebrand.

Lagkaptenen Dave Lindarv, som svarade för ett mål och assister tyckte att det mesta såg bättre ut än de senaste två matcherna.

– Efter ett par tuffa veckor var detta oerhört glädjande och vi stred hårt för varandra. Vi håller vår målsättning att vara bland de fyra bästa i serien. Samtidigt var det kul att själv göra poäng, säger Lindarv.

Lund kom till spel med bara 16 utespelare och därmed bara två fulla femmor, men laget var med bra i början. Lagetd duktige målvakt Gustav Walldén höll laget kvar i matchen länge.

Mörrum inledde med att missa ett friläge. Lund stack upp flera gånger och tog också ledningen. Trots flera bra chanser dröjde det till slutet av första perioden innan Adam Ingvarsson kunde kvittera. Hemmalaget missade sedan ett par öppna lägen.

Lund hotade i sina omställningar och i början av andra perioden kom 1-2. I spel fem mot fyra och fem mot tre kunde Mörrum vända till 3-2. Dave Lindarv kvitterade från blålinjen och Marcus Ericsson lyfte in en retur efter ett skott från Lindarv.

Nytt powerplay direkt i tredje för Mörrum och Tom Mäkitalo pricksköt in avgörande 4-2. Mörrum hade sedan koll och klarade fyra minuter i boxplay. Tom Mäkitalo fick i slutet näta igen till 5-2.

Nye målvakten Danil Kudashev var bra i Mörrum och laget skall ha plus för inställningen matchen igenom.