Skön seger för Asarum

Asarum Artikeln publicerades
Foto:Andreas Blomlöf

Det hördes på trycket i segersången hur efterlängtad den var.

3–1 mot IFK Hässleholm var precis vad Asarums IF behövde.

– Jag känner att det här ger oss självförtroendet tillbaka, säger Jesper Gustafson.

Varje måndag, i samband med veckans första träning, sätter sig Asarumstruppen i samtal.

Denna veckans blev djupare och grundligare än länge.

– Vi släppte ut allting, säger lagkapten Gustafson.

Efter några tunga veckor, med sura hemmaförlusten mot Kvarnby och derbysmällen mot FK Karlskrona färskt i minnet, behövde laget samla sig och effekten blev omedelbar.

– Det var raka rör och jag tycker vi spelade med pondus igen, säger Jesper Gustafson.

Asarum hade 2–0 efter 26 minuters spel. Först fiskade Jakob Svensson upp en andraboll och placerade säkert in ledningsmålet från strax utanför straffområdeslinjen. När sedan David Borras satte fram foten och direktstötte in Filip Ancker Books briljanta framspelning hade hemmalaget matchen i ett järngrepp.

Inte ens en Hässleholmsreducering strax före pausfick någon att darra på manschetterna.

– Vi sa i paus att de nog skulle komma ut hårt på oss i den andra, men jag tycker snarare att det var vi som fortsatte styra, säger Gustafson.

Och det var han själv som såg till att IFK Hässleholm aldrig orkade mobilisera någon slutforcering när han med axeln styrde in Ancker Books hårda frispark. Då återstod knappt tio minuter av matchen och Asarum kunde bryta förlusttrenden.

Och Jesper Gustafson höjer nu blicken och tittar framåt.

– Marginaler förtjänar man, men jag kan tycka att vi haft avgörande sådana emot oss i flera matcher. I dag förtjänade vi segern, självförtroendet kommer tillbaka och nu ska vi fortsätta spela med den här pondusen. Vi är kanske inget topplag, men vi ska vara med betydligt högre upp än var vi är nu.