Skadeläget i HIF – inget som oroar

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Lars Möller Madsen fick i samband med matchen mot Ystad problem med ryggen och det återstår att se om han är spelklar till matchen borta mot OV Helsingborg på torsdag.
Foto:Jonas Gustafsson
Lars Möller Madsen fick i samband med matchen mot Ystad problem med ryggen och det återstår att se om han är spelklar till matchen borta mot OV Helsingborg på torsdag.

HIF Karlskrona räddade kvällen med blotta sekunden kvar att spela i ett rafflande målkalas mot Ystad.

Den säkrade poängen medförde, utöver en viktig poäng, tillskott på skadelistan i form av ett par nyckelspelare.

Men Karlskronas sjukgymnast Anders Broström höjer ingen varningsflagga.

När Linus Fernebrands iskalla lobb hade landat i nätet bakom Ystads målvakt visade matchklockan 59.59. Sekunden senare ljöd slutsignalen och HIF var en poäng rikare, men ett par frågetecken gällande skadelistans omfattning hade uppstått.

Målvakten Vladan Abramovic drog på sig en rejäl blödning på skenbenet, Carl Ekberg hade problem med en fot som spökade och Lars Möller Madsen plågades av ryggsmärtor.

– Just nu är jag positivt inställd till att de flesta i laget kan spela, säger Karlskronas sjukgymnast Anders Broström inför HIF:s match borta mot OV Helsingborg på torsdag.

Enligt uppgift är Vladan i stort sett spelklar, samtidigt som Ekberg och Madsen förblir frågetecken fram till matchstart.

– Ekberg har haft problem med en fot och Madsen ska träffa en kiropraktor i morgon (tisdag), menar Broström.

Den rutinerade sjukgymnasten, som gör sin landslagsdebut i samband med Sveriges VM-förberedelser (läs mer i BLT eller Sydöstran), befarar inga längre skadeperioder för den tidigare nämnda HIF-trion utan tror på goda chanser till spel inom den närmaste framtiden.