Segersviten bruten för Karlskrona HK

Karlskrona Artikeln publicerades
KHK-spelarna Agnez Svensson och Karolina Kovarova är framme och oroar vid Trojas mål.
Foto:Conny Pettersson
KHK-spelarna Agnez Svensson och Karolina Kovarova är framme och oroar vid Trojas mål.

Segersviten för Karlskrona HK är bruten i damettan.

Troja/Ljungby blev för svårt, men det tog fyra perioder och fyra straffar innan resultatet skrevs till 1–2.

Karlskrona HK–IF Troja/Ljungby 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Målet, Karlskrona HK: Karolina Kovarova.

– Spelmässigt blev det stressigt för vår del. Vi visste i och för sig att Troja är ett bra lag, men skillnaden mot de lag vi har mött tidigare var nog större än tjejerna hade räknat med, menar KHK-tränaren, Conny Olausson.

Och visst var småländskorna bra. De hade snabba spelare som drog i gång anfallsväg efter anfallsvåg. Men första perioden blev mållös.

KHK hängde med bra och försvarade sig alldeles ypperligt även om de fick jobba hårt. Det fordrades en utvisning för att Troja skulle få pucken i mål.

Repliken kom relativt snabbt. Karolina Kovarova gick på mål och fick bra fart på skottet som gick i mål och 1–1 var ett faktum.

– Vi hade ytterligare ett antal lägen att göra mål på, men vi krånglade till det för oss. Det var flera gånger som tjejerna stod och väntade på lägen i stället för att låta pucken göra jobbet. Men vi kommer igen och redan på söndag har vi Malmö och efter den matchen ska ordningen vara återställd, säger Olausson.

Men först ska KHK-gänget svälja förtreten över straffarna som avgjorde då de tredje och fjärde perioderna blev mållösa.

Gästernas Jenny Antonsson och Maria Sjölin satte sina straffar samtidigt som målvakten Ellen Mejstedt räddade sitt mål från påhälsning vilket räckte till två poäng till Troja och en till Karlskrona HK:s damer.

– Nu står vi på 16 poäng båda lagen, men vi har bättre målskillnad så vi är fortfarande stolta även om det var detaljer som avgjorde i dag.