Seger för Asarum – Olsson ny tränare

Asarum Artikeln publicerades
Foto:Andreas Blomlöf

En av årets bästa insatser, 4–0 mot Lindsdal.

Dessutom klart med en ny tränare.

Asarums herrar hade en bra lördag.

Asarums IF/FK–Lindsdals IF 4–0 2–0)

Målen, Asarum: Karl Lindqvist 3, Jesper Gustafson.

Nästa säsongs nye tränare presenterades efter matchen.

– Det blir Niclas Olsson som tar över, berättar sportgruppens Mats Svensson.

– Det känns helt rätt och har varit vår målsättning. Han kan allt kring föreningen.

Olsson anslöt som assisterande tränare till Paul Scott den förra säsongen och tar nu plats som huvudansvarig.

Ett stabilt och välspelande Asarum IF/FK gav inte gästande Lindsdals IF någon chans utan vann med 4–0.

– En av våra bättre matcher och vi var på alerten hela tiden. Både försvar, mittfält och anfall fungerade, säger nöjde tränaren Paul Scott efter 4–0 hemma mot Lindadal.

Lagkaptenen Jesper Gustafson var tillbaka efter sin handskada och fick inleda målskyttet med en säger straff.

– Skönt vara tillbaka, vinna och få göra mål i min match nummer 200. Vi var tillbaka till grunderna efter ett par mindre bra matcher. Vi var vassa och fick revansch på Lindsdal efter fem raka förluster, säger Gustafson.

Dagens man var annars Karl Lindqvist, som gjorde tre mål. Det första på nick, det andra en bredsida i friläge och det tredje med ett kanonskott från knappa 20 meter.

– Härligt med mitt första hattrick och tre olika mål. Vi hade kontroll och gör en väldigt bra match. Det var ett perfekt val att lämna IFK (Karlshamn) för Asarum. Jag har utvecklats och fått förtroende och hittat min plats som anfallare, säger Lindqvist, som nu gjort 17 mål.

Asarum tog tag i matchen direkt och var nära nätkänning två gånger direkt. I mitten på halvleken kontrade Johannes Hultgren och spelade fram Karl Lindqvist, som fälldes i straffområdet. Jesper Gustafsson satte bollen i ena hörnet och målvakten gick mot det andra. Hemmalaget hade sedan ett par mönsteranfall, men närmare än ribbträff av Viktor Gustafson blev det inte. I halvlekens sista sekund nickade Karl Lindqvist in Filip Ancker Books fina hörna.

Asarum fortsatte att dominera i andra halvlek. Efter ett elegant anfall, som började med Jesper Gustafssons fina brytning, frispelades Kal Lindqvist, som rullade in 3–0. Med knappa tio minuter kvar fick sen Lindqvist kalasträff och bollen borrade sig in i nät för 4–0.

Lindsdal hade knappt någon chans under matchen.

Hela Asarum skall ha plus för bra jobb och fint spel. En extra ros till tremålsskytten Karl Lindqvist.