Paulsson: ”Det har lossnat”

Karlskrona Artikeln publicerades
Marcus Paulsson har hittat rätt tillsammans med kedjekamraterna. Blir det nytt målfirande hemma mot HV71? 2 bilder
Foto:Bjˆrn Lindgren/TT
Marcus Paulsson har hittat rätt tillsammans med kedjekamraterna. Blir det nytt målfirande hemma mot HV71?

Matcherna duggar tätt för Karlskrona HK.

Linköping besegrades i torsdags och i kväll är det dags för ny match mot HV71.

Karlskrona HK har växlat upp i SHL-hockeyn. De senaste tre matcherna har laget gjort imponerande insatser och det har gett utdelning i form av poäng. Under torsdagskvällen fick Linköping lämna NKT–arena poänglösa efter en fin KHK–insats.

– Linköping har ett fantastiskt lag på pappret, men vi tryckte ner dem ordentligt genom att spela en ödmjuk hockey, säger Marcus Paulsson.

Framför allt imponerar laget i powerplay och boxplay, mot Linköping gjorde KHK två mål i spelformen fem mot fyra.

– Jag tycker att vi hade bra special teams redan förra säsongen utan att direkt veta statistiken, men jag vet att det finns mer att ta av i de spelformerna också.

Kedjan med Paulsson–Kellman–Guter stod verkligen ut i matchen mot Linköping, kedjekamraterna skapade mängder av målchanser och låg även bakom flera av målen.

– Vi har spelat bra hela säsongen, men nu känns det som att det lossnade lite. Jag hade kunnat göra fler mål på mina lägen, men samtidigt är det väldigt svårt att göra mål i ishockey.

I kväll ställs KHK återigen mot HV71. De som minns tisdagens match (HV71 vann efter straffar) vet att Karlskrona HK var nära alla tre poängen.

– Det blir en utmaning att försöka besegra svenska mästarna. Vi behöver spela som sist och vara så där riktigt jobbiga att möta.

Känns som att det kan bli ett ganska bra tryck i hallen också?

– Ja jag hoppas verkligen det. De som är här och stöttar oss gör verkligen ett fantastiskt jobb, men jag tycker det är för lite folk. Jag önskar och hoppas att mer folk tar sig till hallen så det kan bli ett sådant härligt tryck.