Örgryteduo kan missa kvalreturen

Fotboll Artikeln publicerades
Öisanfallaren Johan Elmander riskerar att missar kvalreturen. ”Det kanske är 50–50 att han kan spela”, säger Öis läkare Lars Pettersson.
Foto:Bo Åkesson
Öisanfallaren Johan Elmander riskerar att missar kvalreturen. ”Det kanske är 50–50 att han kan spela”, säger Öis läkare Lars Pettersson.

Mjällby AIF vann det första mötet med Örgryte IS i kvalet till superettan med 2–1.

På lördag spelas returen.

Då är det två Öis-spelare som kan missa matchen på Gamla Ullevi.

Dels är det William Atashkadeh som reducerade till 2–1 på Strandvallen. Atashkadeh åkte på en tuff smäll när David Löfquist gick väl hårt åt honom. Atashkadeh, som blev knäskadad, tvingades byta och Löfquist fick rött kort.

– Det är en misstänkt ledbandsskada. Vi utreder, men det är osäkert framöver, säger Öis läkare Lars Pettersson till gp.se.

Spel på lördag är högst osäker för anfallaren.

– I så fall krävs det en remarkabel förbättring.

Det är även osäkert om Öis andre anfallare, Johan Elmander, kan spela. Elmander fick en rejäl blåtira på Strandvallen och såg dubbelt under delar av matchen. Det är dock inte det som ska stoppa honom från spel. Elmander har en stäckning i baksidan av låret.

– Det kanske är 50–50 att han kan spela. Tiden är kort, men vi behandlar. Och det finns ingen större blödning. Vi följer honom dygn för dygn, säger Pettersson till gp.se.