OK Orion var topp tio i flera klasser

Ånnaboda Artikeln publicerades
Oscar Lundqvist, Anton Johansson och Erik Andersson var nia i SM-stafetten.
Foto:Privat
Oscar Lundqvist, Anton Johansson och Erik Andersson var nia i SM-stafetten.

Andreas Jonsson, OK Orion, var med sin fjärde plats i H18, den Blekingelöpare som lyckades bäst när medeldistansen på SM avgjordes.

På stafetten imponerade OK Orion med att vara topp tio i H21, D21 samt H20.

I skidcentret Ånnaboda utanför Örebro avgjordes stafett SM och Orionlöparna trivdes i den tuffa terrängen. Det var inte bara de tuffa banorna som blev en utmaning utan dimman som låg tät likt slaget vid Lutzen. Segern i både herr och damklassen gick till Stora Tuna från Borlänge.

Orions unga herrlag visade fin form och låg med långt framme i tävlingen hela tiden. Oscar Lundqvist svarade för en stabil första sträcka och Erik Andersson fortsatte plocka placeringar och skickade ut Anton Johansson på elfte plats inför sista sträckan. Johansson svarade för ett godkänt lopp och kunde föra i mål laget på en nionde plats.

– Det får vi vara nöjda med i denna tuffa konkurrens. Det var riktigt tufft i dag och vi genomförde alla tekniska lopp bra, säger Johansson efter målgång.

Damlaget blev sjua efter en fin avslutning av Nadiya Volynska som var något förvånad när hon passerade mållinjen som sjunde lag.

– Jag har inte sett så många, men tydligen har jag passerat en del löpare på slutet. Vi är jättenöjda med insatsen, säger Volynska.

Övriga i laget var Tilda Johansson och Cecilia Bratt som växlade sjua respektive tionde lag på sina sträckor.

Närmast medalj var Orions herrjuniorer som halvvägs in på sista sträckan kämpade om silvret. Nils Hammaräng Grip sprang bra inledningsvis men kunde efter en liten miss på slutet springa i mål som åttonde lag. Ola Andersson och Johan Wennermark var de övriga i laget.

Under lördagen avgjordes medeldistansen och Orionlöparen Andreas Jonsson svarade för sin bästa insats i karriären när han slutade på fjärde plats i H18-klassen .

– Jag är jättenöjd med loppet, jag hade bestämt mig att verkligen fokusera på tekniken och det fungerade bra. Jag kom lite snett på någon kontroll men det kostade kanske bara 20 sekunder, säger han.

Henrik Johannesson, Ronneby OK, slutade på en sjätte plats i H20.