Öissupportrar skapade oro på läktaren

Fotboll Artikeln publicerades
Foto:Bo Åkesson

Mjällbysupportrar har anklagats för stöld i samband med lagets sista seriematch borta mot Ljungskile. De ska ha stulit en banderoll.

Supportarna misstänks även för stöld av en flagga av Oddevolds supporterklubb Bohus bataljon i samband med den bortamatchen.

Nu är det Mjällbysupportrarna som har drabbats.

I samband med kvalmatchen till superettan tog sig åtta–tio Öissupportrar in på Mjällbys sektion på läktaren där de ska ha stulit några flaggor.

– Jag känner till det, men jag var inte på plats. Jag stod vid läktaren då, men jag hörde att det var stökigt. I mitt tycke har inte Mjällby skött sitt jobb. Det hade kunnat förhindras, säger Sillastrybarnas ordförande David Berggren.

– Det var en incident, bekräftar Mjällbys säkerhetsansvarige Inge Bengtsson som också säger att någon ska ha fått sig en lusing, men att det inte skulle ha varit något allvarligare.

Det var när Mjällby öppnade grindarna för att låta åskådarna komma ut från arenan som Öissupportrarna smet in på Mjällbys sektion.

– Öisare hade bara traskat in. Det fanns ingen polis på plats, säger Berggren.

Inge Bengtsson:

– Polisen ingrep snabbt, men det var tillräckligt för att det skulle bli spänt mellan supportrarna, säger han.

Bengtsson berättar också att det har blivit en grej bland supportrarna att sno flaggor från varandra.

– Jag har varit i kontakt med Örgrytes säkerhetsansvarige och supporterpolisen. De kommer att se till så att vi kan vara trygga där.

Det hål i säkerheten som dök upp i säsongens sista hemmamatch kommer också att täppas till.