OIBK ökade på trycket och vann

OLOFSTRÖM Artikeln publicerades
Ebba Zätterberg gjorde två mål när OIBK slog Östra med 6–1.
Foto:Bo Åkesson/arkiv
Ebba Zätterberg gjorde två mål när OIBK slog Östra med 6–1.

Olofströms IBK:s damer vann säkert med 6–1 mot bottenlaget Östra SK.

Efter en trevande första period var OIBK det klart bättre laget.

– Det var en mycket gedigen laginsats. Vi var inte på tårna i första perioden, men ökade trycket efterhand. Tredje perioden var riktigt bra, säger tränaren Johan Blomkvist.

Olofströms IBK–Östra SK 6–1 (1–0, 2–1, 3–0)

Målen, Olofström: Ebba Zätterberg 2, Hanna ”98” Svensson, Ida Björck, Emmy Svensson, Micaela Svensson.

Hanna ”98” Svensson spelade back för första gången och hon fick även göra det viktiga 1–0-målet.

– Jag var skitnervös från början, men det släppte efter hand. Jag var taggad av att få spela back och det var skoj att få näta. Vi skärpte oss ju längre matchen varade och i den tredje perioden hittade vi luckorna, säger Svensson.

OIBK:s suveräna målvakt Emelie Persson inledde med en otroligt fin enhandsräddning. Hon gjorde sedan ett snabbt utkast och på omställningen fick OIBK straff, men Ebba Zätterberg, som tog hand om den, sköt utanför.

Hanna ”98” Svensson bröt på egen planhalva och gick till anfall. Hon fick ett bra läge och gjorde 1–0. Östra hade sedan ett stolpskott innan OIBK tog över de sista fyra minuterna,

OIBK var det bättre laget i den andra perioden, men hade svårt hitta rätt. Ida Björck gjorde 2–0 efter 5.55, men Östra reducerade. Med knappa fem minuter kvar av perioden nätade Emmy Svensson till 3–1 efter en målvaktsretur.

Det var bra tempo av OIBK i den tredje perioden och efter 2.49 styrde Micaela Svensson in Jennifer Holgerssons fina pass till avgörande 4–1. Östra hade sedan ett par bra skott, men Persson i kassen omutlig.

Hemmalaget malde på och Ebba Zätterberg gjorde både 5–1 och 6–1 efter genomtänkta anfall och snabba avslut.

Mest framträdande i OIBK var målvakten Emelie Persson, Hanna ”01” Svensson, Hanna ”98” Svensson, Ebba Zätterberg och Ida Björck.