Nygren vill avsluta på topp

Karlskrona Artikeln publicerades
Jennifer Nygren laddar för en militär karriär. Fast först tänker hon vara med om att spela upp Karlskrona Handboll till division 1.
Foto:Marcus Palmgren
Jennifer Nygren laddar för en militär karriär. Fast först tänker hon vara med om att spela upp Karlskrona Handboll till division 1.

Kvalmatcherna mot Baltichov kan bli hennes sista.

En stundande militärtjänst väntar för målvakten – som ändå bara har fokus på helgens match.

Hon har varit en jätte i målet under hela säsongen. Nu kan hon vara med och ta upp Karlskrona Handboll i division 1. Kvalmatcherna mot Baltichov kan dock bli de sista för målvakten Jennifer Nygren.

– Jag vet inte om jag kommer att spela nästa säsong, säger hon.

En stundande militärtjänst kan göra att Karlskrona Handboll tappar sin målvakt, men fokuset hos Jennifer Nygren ligger absolut inte på kommande säsong. Bäst av tre tuffa matcher mot Baltichov stundar med start på söndag.

– Det är nervöst, men på ett bra sätt. Vi är taggade och det ska bli spännande.

Match ett spelas i Förbohallen i Lerum, vilket betyder att Karlskrona Handboll har hemmafördel om det skulle bli en avgörande tredje match.

– Jag tror inte att det spelar så stor roll vart vi börjar spela. Oavsett var vi spelar handbollsmatcher försöker vi ta med oss känslan som vi har när vi spelar i Karlskrona. Sedan kommer vi också ha med oss ett härligt stöd som kommer att ge oss mer energi.

I den första kvalmatchen vann Karlskrona Handboll över Kroppskultur. Den andra förlorade man med två bollar, men gick vidare då laget vann hemmamötet med fem bollars marginal.

Baltichov blir ett helt nytt och okänt motstånd för Karlskronatjejerna som kommer till matcherna med ett härligt självförtroende.

– Det blir lite svårt att peka ut styrkor och svagheter hos dem då vi aldrig sett dem spela. Men jag tror ändå nycklarna blir att vi lyckas få träff bakåt och att vi sätter chanserna.

Tränaren i Karlskrona Handboll, Pernilla Andersson, håller med Nygren.

– Det har blåst ganska fritt både bakåt och framåt för Baltichov under säsongen så jag hoppas att vi kan utnyttja det. Viktigast för oss blir försvarsspelet. Det har varit vårt varumärke hela säsongen.