En poäng var till OBS och Trolle

BOWLING Artikeln publicerades
Sandra Wiederstrand spelade stabilt i Olofström FK, men det blev ändå förlust i damettan.
Foto:Rolf-Arne Kulle
Sandra Wiederstrand spelade stabilt i Olofström FK, men det blev ändå förlust i damettan.

Olofström BS har fortfarande inte tagit någon seger i allsvenskan.

I helgen fick man oavgjort, 10–10, mot Marbodal.

Trolle BK plockade också en poäng i Bjuv mot BK Bells, men föll sedan i Falkenberg mot Hallandia med 17–3.

OBS började dåligt mot Marbodal, men vände 1–4 till ledning 8–7 inför sista serien. Tyvärr var det svagt spel på några händer och OBS tappade till 10–10. Bara tre spelare var över 800 poäng. Laget saknar än så länge både Rasmus Hagelberg och Stefan Johansson.

– Första och fjärde serien var inte bra och då håller det inte för vinst. Det är surt att förlora en poäng på hemmabanorna, men vi studsar snart tillbaka, säger Dennis Vrabac, som var bäst med sina 905 poäng.

  Trolle hade 8–7 mot Bells, men förlorade sista serien med 3–2 för slutliga 10–10. Båda lagen hade låga slagningar och Trolle hade bara Anitha Andersson över 700 poäng.

  – Surt att tappa poäng här, vi förlorade två parmatcher med tre och sju pinnar. Mot Hallandia var vi chanslösa. Nu har vi spelat fyra bortamatcher och skall vinna några hemmamatcher framöver, säger Trolles Sandra Svensson.

  I division 1 hänger Karlskrona BK på i toppen när laget vann och förlorade i Malmö. KBK hade problem i sista serien och föll mot Öresund med 1–4, men kunde vinna med 11–9. Mot Kullada ledde KBK med 8–7, men föll med 12–8.

  – Jag vet inte vad det beror på för i förra omgången föll vi också med 0–5 i sista serien. Vi måste analysera detta. Ändå gör vi det bra som vinner en match på Skåneresan och spelar stabilt. I serien ser det också bra ut och vi är klart med för positivt kval, säger KBK:s Bengt-Åke Mattsson.

  Olofströms damer i division 1 har det däremot tungt. Nu blev det förlust mot BK Venus, Nybro, hemma med 8–12 där det var för många med låga slagningar. Bäst var A-C Ragnarsson med 748, Sandra Wiederstran 696 och Runa Rasmussen 683.

  I tvåan vände Olofström BS F 1–4 till seger 12–8 mot BK Hammaren, Hässleholm. Jimmy Stånggren bäst med 864 poäng. KFUM följde OBS F exakt i spåren och vände 1–4 mot Hammaren till seger 12–8. Jan Johansson var främst med 814 poäng.