Derbysegern som tog Mörrum till topp

Olofström Artikeln publicerades
Mörrum fick jubla i derbyt mot OIK.
Foto:Bo Åkesson
Mörrum fick jubla i derbyt mot OIK.

Två mål på 54 sekunder och ett matchstraff efter drygt fem minuter.

Derbyt i hockeytvåan mellan Olofströms IK och Mörrum inleddes händelserikt och avslutades med en 7–2-seger för Mörrum som nu är nya serieledare.

Olofströms IK–Mörrum 2–7 (2–2, 0–3, 0–2)

Målen, Olofström: Marko Luomala, Wille Engrup. Mörrum: Tom Mäkitalo 3, Adam Ingvarsson, Marcus Niemi, Gabriel Olsson, Dmitri Shaburov.

Mörrums assisterande tränare Torbjörn "Tuben" Svensson var givetvis nöjd.

– Det har inte hänt på flera år att vi vunnit så klart mot OIK två gånger samma säsong. Vår första period var inte godkänd, men sedan var vi stabila i två perioder och visade att vi håller i 60 minuter. Det var ingen bra derbymatch, då kampen inte fanns utan det var mest hugg och slag från båda sidor, säger Svensson.

Efter första perioden var OIK med men sedan tog Mörrum över helt.

– Första perioden var okey, men sedan åkte vi på flera utvisningar i andra och tappade fokus. Domaren hade ingen koll och det drabbade oss. I tredje var det inget snack för Mörrum var bättre, säger OIK:s tränare Teemu Elemo.

Det var dystert i OIK:s omklädningsrum efter matchen och lagkaptenen David Norrman var besviken.

– Helt obegripligt att vi kan vika ner oss efter en godkänd första period. Det handlar om disciplin. Vi jobbar inte tillräckligt över hela banan, men Mörrum gör det också bra, säger Norrman.

Efter 54 sekunder av matchen var ställningen 1–1. OIK inledde målskyttet och Mörrum kvitterade direkt efter svagt försvarsspel. OIK åkte sedan på ett matchstraff efter att Kari Shivonen satt in en crosschecking i huvudet på Mörrums Adam Ingvarsson som tvingades bryta matchen.

Matchuret stod då på 5.43 och Mörrum utnyttjade det numerära överläget direkt när Tom Mäkitalo inledde vägen mot sitt hattrick i matchen.

Efter att ha klarat ytterligare över fyra minuter med en man mindre kom hemmalaget igen. Med fem minuter kvar av perioden tryckte Wille Engrup in 2-2, men det var också OIK:s sista mål i matchen.

I andra perioden kom 2–3 och efter det var det proppen ur. På bara 1.48 stack Mörrum i från till 5–2 och efter det repade sig aldrig Olofströms IK. I tredje perioden kontrollerade Mörrum skeendet och kunde även öka ledningen genom Dmitri Shaburov och Tom Mäkitalo vars 7–2-mål var matchens sista och hans tredje.

Segern inför 586 åskådare förde dessutom upp Mörrum på förstaplatsen i serien.