Mörrum vann derbyt efter straffar

Blekingesport Artikeln publicerades
Foto:Jonas Gustafsson

Efter 60 minuter gick det inte att skilja lagen åt.

Det krävdes straffar där Mörrum hade marginalerna på sin sida.

Sölvesborg–Mörrum 4–5 (1–2, 2–1, 1–1, 0–1)

Målen, Sölvesborg: Johan Rosenqvist, David Svensson, André Olsson, Jesper Olsson. Målen, Mörrum: Tom Mäkitalo, Emil Condrup, Colin Holmström, Ludvig Dahlbeck, Marcus Ericsson.

På sjätte straffen avgjorde Mörrum GOIS Marcus Eriksson med sitt 5-4 mål i derbyt mot Sölvesborg IK inför fullsatt hall. Gästande Mörrum var i ledning med både 2-0 och 3-1, men SIK kom tillbaka efter övertygande spel i numerärt överläge.

– Vi ger bort för mycket i vårt boxplayspel och är egentligen urusla där och vi borde även ha gjort mål på något av våra fem powerplay. Ändå gott med två pinnar och jag tycker att vi är det något bättre laget i spel fem mot fem, säger Mörrums tränare Andreas Ernebrand.

– Surt att tappa extra poäng i en match som kan sluta hur som helst. Vi gör det bra både i box och powerplay. I tredje perioden var det läge åt båda håll och vi hade en jättechans med minuten kvar av ordinarie tid. Mörrum var bra i början på både första och andra perioden, men vi kom igen, säger SIK:s tränare Richard Melkersson, som dock fick två spelare skadade.

– Det kan vara svåra knäskador på både Joakim Sydegård och Jesper Olsson, men vi hoppas givetvis att det inte blir för lång vila, säger Melkersson.

Det var lite nerver i hemmalaget i början och man drog på sig dubbla utvisningar inom dryga sex minuter. Precis när laget blev fulltaligt sköt Colin Holmström 0-1. Gästerna hade sedan ytterligare chanser innan SIK kom in i matchen och Mörrum drog på sig sin första utvisning. SIK slarvade vid blå och Ludvig Dahlbeck kom fri och gjorde 0-2 men SIK skulle reducera strax därefter genom Jesper Olsson.

Mörrums främste för dagen, Emil Condrup, nätade snabbt i andra perioden till 1-3 och Mörrum hade kontroll över matchen. Men SIK skulle återigen komma tillbaka genom nytt powerplaymål genom David Svensson och i slutet av andra kom även kvitteringen när Andrée Olsson nätade från blålinjen till 3-3.

I tredje kom två snabba mål genom först 3–4 av Tom Mäkitalo och 4-4 sköt Johan Rosenqvist in. I förlängningen var Mörrum närmast med ett stolpskott men matchen gick till straffar. Och vid ställningen 1–1 där skulle Marcus Eriksson avgöra för Mörrum.

Emil Condrup var stark i Mörrum liksom backarna Dave Lindarv och Sebastian Johansson.

Målvakten Michel Stilladis, Andrée Olsson, Alexander Olsson och Andreas Grönqvist får extra plus i starka nykomlingen SIK.