Mohammad Ali – Karlskronas första champion

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Mohammad Ali blev Karlskrona Boxningsklubb har fått sin första champion.
Foto:Privat
Mohammad Ali blev Karlskrona Boxningsklubb har fått sin första champion.

Karlskrona Boxningsklubb har fått sin första champion.

Vad han heter?

Mohammad Ali givetvis.

Ett silver i sydsvenska mästerskapen var det bästa resultatet som Karlskrona Boxningsklubbs tränare Armen Darbinyan tidigare hade sett någon av sina boxare göra.

Nu har han även fått se en av Karlskronas boxare vinna guld. Mohammad Ali – som bara stavas lite annorlunda mot den flerfaldige tungviktsvärldsmästaren Muhammad Alis namn – slog till i en av världens största ungdomstävlingar för amatörer, Angered Centrum Box Cup. Här fanns det 450 boxare, från Sverige, England, Irland, Skottland, Island, Danmark och Norge på plats som under tre dagar gick sammanlagt över 300 matcher.

Ali, som kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan och som nu bor på HVB-hemmet Maria Care i Lyckeby som verkligen stöttar honom på bästa sätt, gick två matcher och vann båda.

– I den första matchen gav hans motståndare upp, berättar Armen Darbinyan.

Det slutade sedan med att 15-årige Ali vann sin klass.

Och Karlskrona Boxningsklubb har mer på gång. Darbinyan har boxare som ska vara med och tävla i såväl King of the ring som i ungdoms-SM.

Karlskrona Boxningsklubb har inte funnits så länge, men intresset för klubben blir bara större och större.

Det finns dock problem och det är att de inte har någon lokal. Tidigare fanns de i Karlskrona Muai Thais lokaler på Bryggareberget, men där fanns det inte längre plats. Nu finns de i stället hos Lok & Motion på Trossö, men här finns ingen ring eller andra saker som boxarna behöver för att kunna träna ordentligt.

– Vi behöver större utrymme, en samlingsplats så att vi kan bjuda in andra klubbar, säger Darbinyan som samtidigt är väldigt tacksam över att Thomas ”Totto” Heiderup har plats till dem.

– Utan ”Totto” hade vi inte vunnit guldet.

Som det är nu finns det bara sena träningstider och då har boxningstränaren få se unga boxare sluta.

– Det finns intresse, men vi behöver en lokal.

Han har varit i kontakt med kommunen.

– Jag har pratat med dem och de hade två lokaler som kunde vara något.

Dels finns gamla ÖB i Lyckeby samt så finns det funderingar på att göra ett kamsportcenter i Rosenholm, men tiden har gått och Darbinyan har inte hört något mer.

– Jag ska kontakta dem igen.

Blekinge hade fler vinnare på västkusten. Emma Olsson, BK Revansch, var bäst i ungdom 57 kg och klubbkompisen Natalia Lundström var vassast i senior 60 kg.