Lyckat genrep för Aspöskyttar

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Caroline Svensson och Jonathan Ferding, Aspö, är klara för regionfinalen den 4 februari efter att ha kvalat in via segrar i Skyttiaden.
Foto:Hanna Södergren
Caroline Svensson och Jonathan Ferding, Aspö, är klara för regionfinalen den 4 februari efter att ha kvalat in via segrar i Skyttiaden.

Det blev ett lyckat genrep för Aspöskyttarna Caroline Svensson och Jonathan Ferding i Skyttiaden. Nu väntar Regionfinalen om knappt en månad.

I helgen var det åter igen dags för Skyttiaden, som är ett stopp på vägen för att kunna ta sig vidare till Riksfinalen där Sveriges bästa skyttar gör upp.

– Skyttiaden är steget efter att klubbarna i länet haft sina klubbmästerskap. Efter Skyttiaden väntar Regionfinalen, där skyttar från både Blekinge, Skåne, Småland och Halland gör upp om ett fåtal startplatser till Riksfinalen, berättar tävlingsledare Mats Fagerström.

– Blekinge har mycket duktiga skyttar och vi kommer nog att ha några representanter på Riksfinalen, säger Fagerström.

Två som har målet inställt på Riksfinalen är klubbkompisarna Caroline Svensson och Jonathan Ferding, Aspö Skf. Svensson lyckades få ihop 409 poäng och var bara fyra poäng från personbästa, men säger att hon kan bättre.

– Det kändes inte alls bra i dag. Jag kände mig lite stressad över tiden. Jag är nöjd över poängen, men jag kan bättre, säger Svensson som gick vidare till Regionfinalen.

– Det är skönt att den är på hemmaplan för jag har mindre tävlingsnerver då.

En som också var glad var Jonathan Ferding, som redan efter ett skott visste att han skulle gå vidare till Regionfinalen, men trots det var han bara fem poäng från personbästa.

– Hälften av skotten var bra. De tio första och de tio sista var dåliga. Det är svårt med koncentrationen och motivationen när man vet att det krävs så lite, säger Ferding.

I regionfinalen väntar hårdare motstånd och fler deltagare. Nu väntar mycket träning innan den 4 februari då regionfinalen avgörs.