Molin: ”Det är inte acceptabelt”

Ishockey Artikeln publicerades
Ove Molin, Karlskrona HK.
Foto:Nisse Schmidt/TT
Ove Molin, Karlskrona HK.

Game, set och match.

Luleå körde över Karlskrona HK med odiskutabla 6–0.

Spänningen var närapå slut redan efter två minuters spel. Då ledde norrbottningarna med 1–0 och med tanke på KHK:s hemska bortafacit, två poäng på nio matcher, behövde inte hemmalaget oroa sig för fortsättningen.

För säkerhets skull öste de in ytterligare ett mål innan den första perioden var över för att verkligen förstärka KHK:s allt brantare uppförsbacke.

Det hjälpte inte att hemmalaget drog på sig flera utvisningar. De blev till en slags andningspaus för Karlskronaspelarna och inte till den frejdiga offensiv som är meningen när man spelar med en gubbe mer på isen.

– Det var länge sedan det såg ut så här. Tendenserna fanns borta mot HV71 och då lovade vi varandra att aldrig göra om det, men...

Tränaren Ove Molins ord bjuder på såväl ilska som förvåning.

– Vi ger oss inte chansen. Det är helt enkelt inte acceptabelt.

Marcus Paulsson fick till ett rungande ribbskott. Det var vad som bjöds i offensiv väg. I övrigt hade laget förtvivlat svårt att skapa något i chansväg mot ett Luleå som spelade såväl stabilt som smart.

En viss bättring kunde skönjas i den andra perioden i samband med att gästerna lyckades dra ned på tempot även i Luleås spel, men så fort 3–0 kom var det rullgardinen ned för KHK.

– Tron måste in. Vi får banka in budskapet om att vi kan spela och vi måste kaxa till oss även på bortais, säger Ove Molin.

Henrik Lundberg spelade 60 minuter då Johannes Jönsson blev sjuk under lördagsmorgonen. Målvakten hade inte mycket till hjälp av sina utespelare och kan näppeligen klandras för storförlusten. Defensiven, som bitvis är ett signum för laget, fanns där inte. Lägg därtill noll fart framåt och ekvationen är enkel – det går inte att vinna hockeymatcher på det sättet.

Att även Bobbo Petersson samt Joachim Rohdin och Ludwig Blomstrand saknades var självfallet heller inget plus i sammanhanget.

Laget flyger hem från Luleå först under söndagen och får dessutom vänta några timmar på Arlanda innan det bär vidare med ett nytt plan mot Kallinge.

– Det kan kanske vara bra att få tid att fundera på, säger Molin och berättar att laget hade en lång sittning direkt efter matchslutet.

– Vi pratade ut ordentligt och alla fick säga sitt.

Vad kan man göra?

– Det finns ingen mirakelkur. Det enda man kan göra, även jag och Micke (Aaro) är att titta sig i spegeln och fundera på vad jag själv kan göra bättre.

Chans till revansch kommer redan på onsdag, borta mot Malmö.