Kvaltider för Trolle och Olofström

Blekinge ,
Där satt den. Trolle BK manglade BK Hässle med 17–3 och ångar vidare mot ett positivt kvalspel.
Foto:

I allsvenskans toppmatch körde Trolle BK över gästande BK Hässle med 17–3 och tog ett stort kliv mot elitseriekval.

Olofström BS besegrade, i en bra match, BK Flax (Västervik) med 12–8.

Artikeln publicerades 8 mars 2015.

I Trolle var Erika Svensson främst med 821 poäng och i par med mamma Lise–Lotte Svensson (803) blev det 4–0.

– Jag är nästan euforisk. Perfekt att få vara med dottern om detta och hon spelade verkligen stabilt. En eloge till hela laget, som verkligen bjöd till och min andra dotter Sandra slog fina 767, säger stolta Lise–Lotte Svensson.

– Vi visade idag var skåpet skulle stå och slog årets bästa resultat. Skönt att vi är med så här bra, trots att vi tappat spelare sedan förra säsongen. Nu har vi utmärkt läge att vara bland de tre som kvalar uppåt och vi kan kanske avgöra vid våra bortamatcher i Göteborg till helgen, säger Svensson.

Olofström BS jagar för att stanna kvar i allsvenskan utan kval, men har nu också chansen att nå kval till elitserien efter bra spel senaste matcherna. Mot BK Flax föll ingen ur ramen och i topp fanns Rasmus Hagelberg, 955, Dennis Vrabac, 953, och Pontus Persic, 901. Hagelberg var nära 300 i både tredje och fjärde serien. I tredje stod tians kägla kvar och gungade i tre rutor och i fjärde var det en miss och elva strikar. Vrabac har hittat spelet som han presterade under sin sejour i elitlaget Engelholm.

– ”Robban” (Robert Jönsson) och jag spelade inte bra i de två första serierna, men då var resten av laget på tårna. Skönt vi kom igång och det var nära full pott för mig. Bäst med allt är vinsten i dag och det ger självförtroende till de fyra matcher som är kvar, säger Hagelberg.

– Jag har hittat formen och laget är ruggigt bra för närvarande. Vi har chansen att komma tvåa om vi vinner de fyra sista matcherna. Alltid uppfriskande med spänning och det var det idag också, för Flax var bra, säger Vrabac.

I division 1 är Bodekull BK verkligen illa ute efter två nya förluster och laget är sist i sin grupp. KFUM i division 2 visade sin hemmastyrka med att besegra ledande Olofström BS F med 11–9. Jonas Georgsson tungan på vågen med hela 974 poäng. Karlskrona BK vann i Osby, men föll sedan mot Sunnerbo, trots att Bengt–Åke Mattsson slog hela 966. OBS F, KBK och Sunnerbo strider om de två platserna för kval till ettan.