”Vi åkte i tre timmar och fick träna boxplay”

Halmstad Artikeln publicerades
Karl Olofsson gjorde mål för Krif.
Foto:Bo Åkesson/arkiv
Karl Olofsson gjorde mål för Krif.

Före kvällens match var det bara Nybro IF som hade lyckats besegra Krif Hockey i hockeyettan.

Nu har även Halmstad HF lyckats vinna mot serieledaren.

– Vi åkte i tre timmar och fick träna boxplay, säger Kriftränaren Per Ljusteräng som var kraftigt kritisk till domarinsatsen i matchen.

Halmstad HF–Krif Hockey 3–2 (0–0, 3–1, 0–1)

Målen, Krif Hockey: Karl Olofsson, Alexander Lunsjö.

Den första perioden slutade mållös. Och det var nästan lika jämnt i skottstatistiken: 14–13.

I slutet av den första perioden drog en Halmstadspelare på sig en utvisning. Då fick Krif spela powerplay i en och en halv minut direkt i den andra perioden, men de lyckades inte utnyttja läget. Precis när Halmstad blev fulltaligt åkte Krifs Erik Santesson ut på två minuter. Sju sekunder senare var Krif i underläge med 0–1.

Det skulle bli ännu värre för Krif. Åtta minuter efter 0–1 kom 0–2. Det kom i ett läge när Krif hade två spelare utvisade.

Per Ljusteräng brukar inte ifrågasätta domarinsatserna, men han gjorde det efter denna match.

– Vi fick inte chansen att vara med. Det var matchmissbruk. Domaren hånflinade, tog utvisningar och hittade på egna regler, säger han.

– Alla har rätt att ha en dålig dag, men det här var maktmissbruk.

Krif skulle dock resa sig och de reducerade – trots att de hade en spelare utvisad – genom Karl Olofsson.

Glädjen blev kortvarig. Inte ens minuten senare var Krif återigen i tvåmålsunderläge (1–3) och Krif var tvunget att jaga under den tredje perioden. Helst ville de givetvis ha ett tidigt mål för att få ordentlig kontakt.

Det tog knappt åtta minuter sedan hade Alexander Lunsjö reducerat till 2–3, men närmare än så kom inte Krif som fick Albin Storm utvisad på en femminutare under matchens slutskede. Ljusteräng begriper inte varför.

– Vi hade pucken och de försökte tacklas, men Storm stod emot och vi fick matchstraff. Märkligt, men det var så det var.