Kontraktet klart – då jublades det i Asarum

Asarum Artikeln publicerades

Det blev en klang och jubelförställning för Asarums IF/FK.

De slog IFK Malmö med 3–2 trots spel med tio man i en timme.

Och Vimmerby på nedflyttningsplats i tabellen fick stryk vilket betyder nytt kontrakt för Asarum.

Asarum–IFK Malmö 3–2 (2–0)

Målen, Asarum: Jint Van Reeden, Filip Ancker Book, Filip Brorsson.

– Just nu känns det fantastiskt bra. Det var en energi i gänget i dag som kändes redan på uppvärmningen, säger suveräne ytterbacken Filip Ancker Book.

Och visst jublades det på och runt Asarums idrottsplats när det stod klart att de klarat nytt kontrakt

Men matchen startade inte speciellt bra för Asarum. Marcus Gustavsson fällde en Malmöspelare, med utvisning och straff som följd. En straff som dock Noor Zadran sköt utanför.

Sedan svarade Asarum och Filip Ancker Book som startade hemmalagets målskytte. Han visade hur en straff skall läggas. En fint placerad boll i målvaktens högra kryss.

– Den satt fint, ler Filip.

Många trodde nu att Asarum skulle lägga sig på försvar med en man mindre och en ledning.

Nejdå, de satte igång en ordentlig offensiv och skapade chans på chans. Malmö var ett pressat lag, även om de var teknisk överlägsna hemmalaget.

Och när 3-0 kom med kvarten kvar att spela trodde nog de flesta att det var ett säkert resultat.

– Vi blev lite ängsliga i vårt spel, sista kvarten. Så har det varit i flera matcher. Men den här gången gick det vägen, menar lagkapten Ancker Book.

Noterbart är också at på tränarbänken fanns inte Paul Scott. I ödesmatchen mot IFK Malmö var det Daniel Svensson som skötte snacket.

­­– Äh, det är inget konstigt med det. Att Scott inte skulle vara i den här matchen har vi vetat om länge. Men det gick ju bra i alla fall. Och efter vår utvisning höjde vi oss verkligen. Jätteskönt, säger Daniel Svensson.