Komarek: ”I den här ligan går det snabbt”

Ishockey Artikeln publicerades
Karlskrona KHK och Konstantin Komarek tvingas ladda om batterierna snabbt efter torsdagens förlust mot Brynäs. Nu väntar en långresa inför lördagens möte borta mot Luleå.
Foto:Bo Åkesson
Karlskrona KHK och Konstantin Komarek tvingas ladda om batterierna snabbt efter torsdagens förlust mot Brynäs. Nu väntar en långresa inför lördagens möte borta mot Luleå.

Tidsmässigt fanns det inget utrymme att sörja torsdagens förlust mot Brynäs.

Nu gäller det att komma igen omgående.

Under lördagen väntar Luleå borta för Karlskrona KHK och Konstatin Komarek.

Efter torsdagskvällens tunga förlust stod en rejäl middag i NKT Arenas restaurang och sedan välbehövlig sömn på schemat för KHK-truppen.

– Det är inte alltid så jävlar lätt att somna, säger Konstatin Komarek med nederlaget i åtanke.

På fredagsmorgonen ringde väckarklockan och då väntade frukost till följd av ett fyspass innan laget satte sig på flyget till Luleå för lördagens omgång.

– Det känns alltid kul att komma upp dit, säger Komarek och minns tillbaka på sina sammanlagt fyra säsonger i förening, med spel i såväl junior- som seniorlag.

– Min tjej är därifrån och jag har mycket kontakter där uppe så det är jättekul att komma dit, speciellt om vi kommer hem med tre poäng.

Då hoppas Komarek på en annan historia än den som utspelades i NKT Arena under torsdagen.

Inledningsvis talade mycket för att matchen skulle rinna över i KHK:s favör. Målchanser radades upp som resultat av hård, bestämd forechecking toppad med en påtaglig energi rakt igenom samtliga lagdelar.

– Vi skapar jättemycket i början, säger KHK:s Komarek som var hemmalagets främste spelare hemma mot Brynäs.

Men i enlighet med melodin som hittills präglat majoriteten av Karlskronas säsong uteblev det där lilla sista, av ack så gigantisk betydelse.

Målen.

Istället fick de 3 802 som befann sig på plats bevittna ett effektivt Brynäs med Aaron Palushaj och Juuso Ikonen i spetsen.

– Tredjeperioden startar vi alldeles för dåligt.

– Två misstag av oss och i den här ligan går det snabbt, säger Komarek.