Klart! Det blir riktiga hemmamatcher för HIF Karlskrona

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Det blir spel i Karlskrona Idrottshall under hösten. I alla fall för HIF Karlskrona. Övriga lag som brukar träna och spela där får vänta till början av januari. 3 bilder
Foto:Marcus Palmgren
Det blir spel i Karlskrona Idrottshall under hösten. I alla fall för HIF Karlskrona. Övriga lag som brukar träna och spela där får vänta till början av januari.

Nu är det klart. HIF Karlskrona blir enda lag som får spela sina hemmamatcher i Karlskrona Idrottshall under hösten 2017.

För övriga lag gäller fortsatt plan B, deras matcher är utplacerade runtom i kommunen.

– Det stämmer, Miljö har gjort en utredning tillsammans med Drifts- och Serviceförvaltningen och i samförstånd med byggnadsentreprenören Brinova har de kommit fram till att vi kan lösa de matchtillfällen som gäller för HIF Karlskrona.

– För övriga föreningar står plan B fast (läs här i BLT och i Sydöstran), de kommer att spela på de redan uppgjorda spelplatserna runtom i kommunen fram till och med sista december, säger Mats Mattisson, som hoppas att Karlskrona Idrottshall ska vara tillgänglig som vanligt från och med januari.

Men Brinova har fått förhållningsregler inför HIF:s matcher, men tanke på den pågående saneringen av marken där den nu rivna Östersjöhallen tidigare stod.

Bland annat ska…

… ventilationsanläggningen på Idrottshallen vara avstängd under saneringaarbetet.

… utrymningsvägar ska vara avskilda från saneringsområdet med stängsel.

… utrymningsvägar och övriga ytor i anslutningen där spelare och publik kommer att vistas att, , med avseende på förekomst av förorenad jord, kontrolleras.

… vissa utsatta utrymmen i Idrottshallen städas.

HIF Karlskronas ordförande Örjan Nilsson tar emot beskedet med lättnad och glädje.

– Jag vet inte hur vi hade löst det annars, om vi inte hade fått spela på vår riktiga hemmaplan. Det här känns riktigt bra, säger han.

Och Örjan Nilsson tror att det kan bli bra tryck i hallen nu när publiken kommer centreras mer på den ena långsidan och på kortsidorna. Kanske extra bra tryck till och med.

– Med tanke på att vi hade ett publiksnitt på cirka 1150 personer i fjol och att vi nu bara har 1050 platser att tillgå så borde vi kunna få till en riktig gryta i hallen, säger HIF-ordföranden.

Första hemmamatchen i serien är nästa fredag, då Aranäs gästar.

– Senast jag kollade hade vi ungefär ett hundra sittplatser kvar till den matchen, det borde bli full hall.

För publiken väntar en del nyheter på grund av saneringsarbetet.

Här kommer de i korthet:

1) Ingång i hallen sker numer från hörnan vid Chapmansplan alternartivt genom de gamla snurrorna på långsidan mot Björkholmen. ”De är uppsmorda och klara, riktig nostalgi”, som Örjan Nilsson säger.

2) Det kommer finnas två nya nödutgångar, en som vetter mot Chapmansplan, den andra mot havet. ”Här kommer vi att behöva ytterligare vakter, två stycken vid varje utgång”, upplyser Nilsson.

3) De enda som sitter kvar på långsidan vid den nya väggen är spelare och sekretariat, det betyder att handikapplatserna är flyttade till samma sida som pressläktaren, varifrån tv-sändningen numer kommer att ske.

4) Nya försäljningsställen, bland annat en ny korvbod kommer också att finnas på plats.

– Vi har redan haft genomgång med alla volontärer så de vet vad som gäller. Vi är redo för match. Äntligen, säger Örjan Nilsson.