KHK öppnar portarna för specialhelg

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Karlskrona HK:s klubbdirektör Charlotte Gustavsson.
Foto:Marcus Palmgren
Karlskrona HK:s klubbdirektör Charlotte Gustavsson.

Första helgen i december kommer Färjestad till Karlskrona för ett laddat dubbelmöte.

En specialare på snackisen back-to-back men där KHK får dubbla hemmamatcher.

Vad sägs om julklappsshopping på stan, en mysig hotellvistelse och ett väldukat julbord? Lägg därtill rungande slagskott, stenhårda tacklingar och kampsång i svenska hockeyns finrum, SHL.

– Vi vill erbjuda en helhetsupplevelse, säger KHK:s klubbdirektör Charlotte Gustavsson som ser det som ett ypperligt tillfälle att få uppleva en hockeypräglad julweekend.

Pressade hotellpriser, paketerbjudanden och billigare biljetter ska bana väg för ett tillskott på besökarsidan när Karlskrona HK tar emot Färjestad i två matcher under fredagen och lördagen, första helgen i december.

Åsikterna kring dessa back-to-back-matcher har sedan länge varit många, men Gustavsson räds inte prova något annorlunda.

– Det har laborerats en del med back-to-back-matcher. Tack vare landslagsuppehållet fick vi vara kreativa med spelschemat.

Tanken är att även bortalagets supportrar ska komma att gynnas av upplägget, då exempelvis hotellnätter till reducerat pris arbetats fram.

Samma förutsättningar råder, åtminstone spelschemamässigt, när KHK möter Färjestad borta den 13–14 januari.

– Vi ligger på dem (Färjestad) i hopp om att arbeta fram en liknande lösning, menar Gustavsson och tänker på Karlskronasupportrar som eventuellt vill ta del av samma upplevelse.