Storseger – HIF Karlskrona körde över Aranäs

Göteborg Artikeln publicerades
HIF tog andra raka segern när Aranäs besegrades med klara siffror.
Foto:Tom Nilsson
HIF tog andra raka segern när Aranäs besegrades med klara siffror.

HIF Karlskrona är på gång i handbollsligan.

På söndagen kom lagets andra raka seger – och vilken seger det blev.

Bottenkonkurrenten Aranäs besegrades med hela 34–23 (17–13).

Det är inte många dagar sedan som Aranäs gav HIF Karlskrona sin fjärde raka förlust i upptakten av handbollsligan när Kungsbackalaget vann i Idrottshallen med 32–26. På söndagseftermiddagen skulle HIF få en brutal revansch.

Och det var egentligen inget snack om var segern skulle gå – HIF satte full fart från början och med ett högeffektivt anfallsspel, tätt försvarsspel och vasst målvaktsspel av Vladan Abramovic ryckte HIF åt sig en behaglig ledning som de aldrig släppte.

Det helt matchavgörande rycket kom direkt i andra halvlek när HIF seglade i från till 21–14 efter bara fem minuters spel. Till slut blev segermarginalen elva mål när HIF vann med 23–34.

– Vi lyckas träffa rätt på många områden. Vladan stänger till där bak, försvarsmässigt får vi bra stopp på deras bästa spelare och framåt fick vi isär dem så det mesta stämde, säger HIF-tränaren Karl-Johan Lång.

Vinsten senast med uddamålet hemma mot Helsingborg medger Lång att lite av pressen släppte från spelarnas axlar.

– Vi fick tillbaka självförtroendet och mycket släppte mentalt efter den segern.

Faktum är att HIF hade ledningen från start till mål i gårdagens möte och Lång är nöjd över hur laget tog kommandot.

– Det är något som man alltid försöker att göra, ibland lyckas man som vi gjorde . Och när vi får mål i nästan anfall så ger det en trygghet där Nygren gjorde det väldigt bra med att sätta flera viktiga mål.

Och på tal om Jakob Nygren som kanske var bäste HIF-spelare med sina nio mål så var såklart även nöjd över både sin egen och lagets insats.

– Det här var en riktig fullträff. Vi hade lite bättre flyt och visar att vi är ett bra handbollslag. Nu är vi på gång på riktigt och med i matchen igen. Det var skönt att få revansch på Aranäs efter förlusten hemma mot dem.

Och du fick det verkligen att lossna?

– Det var skönt, det har varit en trevande inledning där jag inte riktigt har kommit i gång. Men nu kunde jag känna igen mig själv från när jag är i form så det var skönt att få sätta dit bollarna. Hoppas att det kan fortsätta, säger han.