Lindqvist stal showen i Malmö

Malmö Artikeln publicerades

FK Karlskrona spelade en viktig match borta mot Rosengård.

Då klev skyttekungen Karl Lindqvist fram.

Han gjorde tre mål i FKK:s härliga 5-1-kross.

Rosengård–FK Karlskrona

Målen FKK: Karl Lindqvist 3, Benjamin Fadi, Joel Karlsson.

Mycket stod på spel för FK Karlskrona när laget spelade sin sista match för vårsäsongen borta mot FC Rosengård. En seger skulle innebära ett hopp uppåt i tabellen samtidigt som man drygade ut avståndet till lagen under strecket. Efter en tung inledning med ett tidigt underläge vaknade FK Karlskrona och tog kontroll över händelserna.

– Vi pratade efter matchen om hur jäkligt nöjda vi var att vi fortsatte följa matchplanen trots det tidiga underläget. Vi stressade inte upp oss och det gav resultat, säger tränaren Anders Torstensson.

Benjamin Fadi kvitterade för gästerna en bit in i den första halvleken då han följde upp Anton Dahlströms inspel. Det var dock anfallskollegan Karl Lindqvist som skulle stjäla showen. Anfallaren tog revansch på sig själv och noterades för ett hat trick.

– Jag brände mycket i förra matchen mot Assyriska, men i dag satt bollarna. Jätteskönt och en lite personlig revansch, säger Karl Lindqvist.

Han klackade elegant in FKK:s 2–1-mål och följde upp med att göra 3–1 och 4–1 i den andra halvleken. Lindqvist har nu gjort nio mål under våren och det tar honom till delad plats två i division 1 södras skytteliga.

– Jag har kommit i gång mer nu på slutet. Vi har hittat ett spel där jag får ut mycket av det jag är bra på, sen har jag och Fadi fått till ett bra samarbete på planen.

Joel Karlsson fastställde slutresultatet 5–1 och nykomlingen FK Karlskrona parkerar på en stabil sjätteplats i tabellen.

– Det är klart godkänt, men mycket tack vare att vi vann denna. Hade vi förlorat här så hade jag inte varit lika nöjd med våren, säger Torstensson.

Nu går FKK–spelarna på sommarvila innan det är dags igen den 16 augusti hemma mot Kristianstad. Karl Lindqvist har semestern planerad för sig.

– Jag åker till Alicante på tisdag, så nu är det bara hem och packa. Det ska bli riktigt härligt att komma i väg lite, avslutar han.