”Jag vill vinna Diamantbollen”

Karlskrona Artikeln publicerades
Maja Bodin tog steget över till Kristianstad DFF i slutet av augusti och har redan fått känna på den allsvenska hetluften.
Foto:Marcus Palmgren
Maja Bodin tog steget över till Kristianstad DFF i slutet av augusti och har redan fått känna på den allsvenska hetluften.

Allsvensk debutant vid 15 års ålder.

Maja Bodin har tagit sina första steg mot den stora fotbollsdrömmen.

Det gick sex dagar från påskrift till allsvensk debut.

Men på ett sätt är Maja Bodin van vid att det går undan.

Den blixtrande snabba anfallsspelaren bestämde sig – efter en tid av vånda – att skriva på för allsvenska Kristianstad DFF.

  Den 29 augusti, sista dagen för övergångar, satte hon till slut namnunderskriften på kontraktet.

  Bakom sig lämnade hon tryggheten i Nättraby Goif.

  – Jag kände att jag ville ta det här steget. Men det var ett jättejobbigt beslut att ta för jag har trivts så bra i Nättraby.

  – Det var väldigt nervöst att berätta för tränarna och mina lagkamrater för jag visste inte vad de skulle säga.

  Vad blev det för reaktioner?

  – Mina lagkompisar sa ”följ dina drömmar”.

  Att byta division 2 mot allsvenskan är som att byta värld totalt. Det har Maja Bodin snabbt fått lära sig.

  – Den största skillnaden är tempot. Allt går så mycket snabbare. Man märker att det är på en annan nivå, ett helt annat spel egentligen.

  Dessutom – i internationella Kristianstad DFF med spelare från både Belgien och USA i laget så smattar isländska tränaren Elisabet Gunnarsdottír ut sina direktiv på engelska.

  Bara det en omställning.

  Egentligen ville Kristianstad DFF ha Maja Bodin redan före den här säsongen, men då var hon inte redo. Lösningen blev träning en gång i veckan i Kristianstad och en viss medverkan i klubbens F19-lag.

  Nu – efter påskriften – är dealen att Maja Bodin pendlar två dagar i veckan och sedan dyker upp en eller två gånger i veckan på träningarna ”hemma” i Nättraby.

  – Oftast tar jag tåget till Kristianstad. Ibland kör antingen mamma eller pappa.

  I slutet av sommaren började Maja första året på Aspero i Karlskrona där hon kan kombinera studier med fotbollsträning. Några tankar på att flytta till Kristianstad och fotbollsgymnasiet där har hon inte i nuläget.

  – Just nu känner jag mig inte mogen att flytta. Det blir intensiva veckor, men det har gått bra hittills och det vägs upp av allt roligt. Det är absolut värt det.

  Den allsvenska debuten kom snabbt. Maja hade bara varit Kristianstadspelare i sex dagar innan Elisabet Gunnarsdottír först tog ut henne i den trupp som åkte till bortamatchen mot Piteå och sedan kastade in henne i spel med 25 minuter kvar av matchen.

  – Jag blev jätteöverraskad och var inte alls beredd på att få spela så länge. Jag räknade liksom inte ens med att få hoppa in.

  Veckan efter, i den så för bottenstriden viktiga 3–2-vinsten mot Örebro, var Maja Bodin återigen en av de 18 spelarna i matchtruppen och fick på nytt känna på hetluften när hon byttes in i 90:e minuten.

  De första stegen mot fotbollsdrömmen är tagna – och om Maja Bodin får bestämma – är det bara är början.

  – Jag vill spela i landslaget. Och vinna Diamantbollen, säger hon.