”Jag tror det blir fight in i det sista”

Lörby Artikeln publicerades
My Hiller och Lörby IF slåss för att undvika nedflyttning.
Foto:Patric Söderström/arkiv
My Hiller och Lörby IF slåss för att undvika nedflyttning.

Eftersom både Husie och Färjestaden inte längre finns med i division 1 är det i år bara ett lag som flyttas ner. Och för Lörby IF:s del ligger nu fokus på att hålla jumbon Stattena bakom sig.

Både Stattena och Lörby har skrapat ihop 4 poäng men med marginellt bättre målskillnad är det i nuläget Lörby som får spela kvar i ettan även nästa år. Nu väntar match mot Eskilsminne, laget som huserar precis framför Blekingarna i tabellen.

– Vi har ju haft lite flyt med oss eftersom det bara är sista laget som åker ur nu. Men vi ska se till att ta den här chansen även om jag tror att det blir fight in i det sista, säger LIF:s My Hiller.

Med åtta poäng upp till Eskilsminne är en vinst nödvändig om man vill haka på i tabellen och undvika den värsta bottenkampen.

– Vi är taggade och varje match är viktig men speciellt den här. Men jag hoppas verkligen vi vinner, bara vi går ut och spelar loss och inte tänker för mycket på något annat. Vi får inte bli för nervösa så vi låser oss, säger Hiller.

För egen del ser det ut som att Hiller har börjat hitta formen lagom till slutspurten. Först räddade hon poäng mot Halmia och i senaste matchen mot Bromölla inledde hon målskyttet innan skåningarna vände och vann.

– Jag var skadad i början och det har varit trögt ett tag men nu börjar det kännas som det lossnar. Alla poäng framöver är oerhört viktiga och jag tror verkligen att vi ska klara detta.