Ingman: ”De är lite lika oss”

Kallinge Artikeln publicerades
Josef Ingman och Krif har haft en veckas uppehåll. ”Vi har lagt stor fokus på försvarsspelet”, säger backen. I dag väntar match mot serietrean HC Dalen.
Foto:Bo Åkesson
Josef Ingman och Krif har haft en veckas uppehåll. ”Vi har lagt stor fokus på försvarsspelet”, säger backen. I dag väntar match mot serietrean HC Dalen.

Krif Hockey mot HC Dalen är ett tungviktsmöte.

Det är också seriens nästa bästa hemmalag mot seriens bästa bortalag.

– De är lite lika oss. Kommer med mycket fart och är stora och starka, säger Josef Ingman.

Hockeyettans grundserie är inne i sitt slutskede. När Krif Hockey åker in i Soft Center Arena på lördagen återstår sex omgångar och vill det sig väl så kan allettanplatsen säkras.

Med då krävs följande tre saker: Att Krif själva vinner och att både Halmstad och Tranås förlorar sina matcher.

Ingman har förstås koll, men samtidigt är det inte där han vill ha fokus.

– Självklart finns tankarna på allettan där, det är inget som går att gömma. Men jag försöker tänka att vi har grymt stort chans att gå dit oavsett, men mycket handlar om att ta dag för dag. Träning för träning, match för match.

22-åringen från Örnsköldsvik gör sin andra säsong i det Krif Hockey som efter 16 omgångar leder hockeyettan.

Om du jämför med i fjol, vad är den största skillnaden nu?

– Framför allt lagets arbetsvilja. Alla vill bli bättre varje dag och lägger ner jobbet för att bli det. Det höjer både prestationerna och konkurrensen, säger han.

Bortamötet mot HC Dalen blev en svängig historia. Krif tappade 2–0 till 2–4 för att sedan vända tillbaka till vinst med 5–4. Den segern var Krifs tredje i den vinstsvit som skulle räcka sig om tio raka matcher.

Ingman har all respekt för motståndet, som dessutom är seriens bästa på bortaplan. Krif å andra sidan är seriens näst bästa hemmalag.

– Det blir en bra mätare mellan två tuffa lag. De är stora och tunga och väljer ofta att ”skrämma” på bortaplan. Dalen är inget lag som avvaktar, de försöker köra på och det måste vi vara inställda på. Jag tror att det laget med bäst tålamod, som håller sig bäst till sin gameplan, har bäst chans att vinna.