Inga sura miner trots förluster

Sölvesborg Artikeln publicerades
Hampus Hallberg och hans H78 får hoppas att det går bättre resultatmässigt i steg två.
Foto:Bo Åkesson
Hampus Hallberg och hans H78 får hoppas att det går bättre resultatmässigt i steg två.

I helgen arrangerade den lilla handbollsklubben i väst, H78 Sölvesborg en del av Ungdoms SM för pojkar 14 som avgörs i april.

– Det är jätteroligt att vi får förtroende att arrangera detta evenemang, säger Maggan Stensson, H78 Sölvesborg.

Länets minsta handbollsklubb med bara åtta träningsgrupper, (fyra tjejgrupper och lika många pojkgrupper i ålder från sex år och uppåt) fick denna helg stå som värd för USM kvalmatcherna i Pojkar 14, steg ett tillsammans med 27 andra arrangörer runt om i landet. Klubben ansökte om att få arrangera steg ett redan i maj och klubben fick förtroendet igen.

– Vi har väl gjort det bra innan och därför litar handbollsförbundet på oss, därför fick vi nog nytt förtroende och det är vi stolta över, säger Maggan Stensson som är en eldsjäl i klubben.

Arrangörsklubben H78 Sölvesborg ställdes mot HK Ankaret, OV Helsingborg och Torslanda HK från Göteborg. De två främsta lagen går direkt vidare till steg tre och resterande lag får ytterligare en chans i steg två. Den chansen får H 78 Sölvesborg hoppas på. Efter en tung lördag med förlust mot OV Helsingborg, fortsatte förlusterna på söndagen. Men att vinna är inte alltid det viktigaste. Debut för samtliga spelare och en ära att få vara med räcker långt.

– Det klart att det är surt med förluster, men det har varit grymt kul att spela handboll hela helgen, säger Hampus Hallberg som annars är van med en match i helgen.

Trots förlusterna kan ändå Hampus se ljuset i den mörka tunneln. För att spela handboll är bland det bästa han vet.

– Handboll är grymt kul, det händer saker hela tiden och vi är ett grymt lag med en gedigen gemenskap, säger Hampus Hallberg som nu satsar för fullt på handbollen.

För två månader sedan slutade han med fotbollen för att bara träna handboll. Tre handbollsträningar, två gympass och sen match på helgen räcker gott för att hålla igång det 14-åriga energiknippet.