Hugo och Samuel gjorde rent hus i Östersjöspelen

Karlshamn Artikeln publicerades
Hugo Hansson och Samuel Claesson gick segrande ur klassen herrdubbel U15. Men det blev en tuff final för Carlshamnsparet, som vann med setsiffrorna 2-1.
Foto:Conny Pettersson
Hugo Hansson och Samuel Claesson gick segrande ur klassen herrdubbel U15. Men det blev en tuff final för Carlshamnsparet, som vann med setsiffrorna 2-1.

Det var Carlshamns helg när Östersjöspelen i badminton avgjordes.

Hugo Hansson, 11 år och Samuel Claesson vann dubbelklassen, HD U15.

Och Hugo gick till semifinal i singel, där han fick se sig besegrad av en två år äldre Kalmarspelare.

– Jag blev helt enkelt för trött efter två snabba matcher. Det blev inte mer än femton minuters vila mellan kvart och semifinal. Men med lite perspektiv på tävlingen skall jag nog vara nöjd, säger Hugo direkt efter semifinalförlusten.

Och visst skall han vara nöjd. Hugo spelar ju i en klass där han är tre år yngre än de flesta. Så bra är han.

Han har bara spelat badminton i tre år och är en talang utöver det vanliga. Träning tre till fyra dagar i veckan blir det. Och redan har han hunnit med att vinna ett antal tävlingar.

– Det har blivit segrar i tre U 13-tävlingar på raken, säger en stolt Hugo Hansson, som redan har börjat glömma den nesliga förlusten i singelspelet.

Han tänker mera på dubbelsegern och hämtar kompisen, Samuel för en liten pratstund. Men det blev en tuff dubbelmatch.

Motståndarparet tog första set innan Hugo och Samuel hämtade sig och tog hem matchen med 2-1.

Ser vi till tävlingen i stort var, tävlingsledaren, Mikael Held relativt nöjd med årets tävling. Kanske han hade velat ha lite fler anmälningar på tjejsidan för att vara riktigt glad?

– Ja, det hade naturligtvis varit skoj, men nu är det som det är. Vi hade ändå ett 150-tal deltagare. Så vi får vara nöjda med antalet, säger Held.

Det är ju en breddtävling som Carlskrona BK arrangerar. Och ett stort antal nybörjare fanns med på deltagarlistan. Något som gladde Held och övriga funktionärer.

Hela sextio nybörjare fanns anmälda och det var full fart på badmintonbanorna i NKT Arena. Något lugnare på söndagen när det var dags för slutspel.

– Det är fjärde året vi bedriver Östersjöspelen i den här formen. Därför är vi glada över alla nybörjare som kommer till klubben och tävlingen, säger tävlingsledaren.

Att ungdomar och fram för allt flickorna är delaktiga har BKC verkligen tagit till sig. Intresset finns också hos sponsorerna som ger extratillskott när tjejerna kommer och spelar badminton.

– Vi har två specifika sponsorer som vill vara med och stärka tjejsidan lite extra. Men självklart tar vi emot alla som vill prova på badminton. Vi går efter Riksidrottsförbundets slogan, ”Livslångt idrottande”, avslutar Mikael Held i BKC.