Hörvikens mardrömsbesked

Fotboll Artikeln publicerades
Stora glädjescener utspelades på Gröna Vallen i samband med Hörvikens avancemang.
Foto:LENA EHRING
Stora glädjescener utspelades på Gröna Vallen i samband med Hörvikens avancemang.

Nyligen firade Hörvikens IF sitt avancemang till fotbollstrean.

Nu har vindarna vänt.

Förbundets förslag till serieindelning placerar klubben helt ”offside”.

Simon Sjöblom dominerade luftrummet i motståndarnas straffområde och nådde högst två gånger. De dubbla fullträffarna innebar att Lyckå FF besegrades med 2–0 och seriesegern var ett faktum.

Följderna blev således en guldfärgad mittbacksgeneral i form av William Leandersson, ett avancemang till fotbollstrean och ett stort leende på tränare Jacob Lennartssons läppar.

Stoltheten och glädjen efter framgångarna lever kvar i succétränaren, men i dag är leendet inte lika brett.

Svenska Fotbollförbundets förslag gällande kommande års serieindelning för division 3 innebär i dagsläget att Hörviken ensamma placeras i Skåneregionen. SGIF:s fribiljett till fotbollstvåan skulle leda till att Hörviken blir det enda Blekingelaget i Skåneserien och derbyn mot länskonkurrenterna Ronneby, Karlshamn och Karlskrona UF (som placerats i Blekinge/Småland-serien) uteblir.

– Vi hade förväntat oss, och räknat med, spel i Blekinge/Småland-serien, förklarar en påtagligt besviken Jacob Lennartsson.

”Offside”-placeringen raderar, förutom önskvärd ekonomisk vinning, enligt Lennartsson förhoppningarna om publikpackade länsderbyn. Dessutom menar han att det skulle reducera möjligheterna till klubbens fortsatta varumärkesbyggande i Blekinge.

– Det handlar till noll procent om sportsliga anledningar. Oavsett vilket motstånd vi ställs inför kommer vi att vinna matcher och plocka poäng.

– Intresset är det centrala, menar Lennartsson och framhåller området som det mest värdefulla.

Skåneregionen är inget som lockar.

– I Skåne är division 3 vardagsmat samtidigt som det i Blekinge är betydande och meningsfullt för en klubb att spela division 3-fotboll.

– Det är viktigt för Blekingefotbollen att behålla den styrkan.

Hörviken kommer att strida mot förslaget och har arbetat fram två egna förslag, i vilka laget är placerat i Blekinge/Småland-serien.

FAKTA

Viktiga datum

10:e November: Samtliga lag ska ha lämnat in eventuella egna förslag och synpunkter på den serieindelning som Svenska Fotbollförbundet i dagsläget har presenterat.

15:e November: Samtliga lag i division- 2 och 3 ska ha meddelat om de vill behålla sina platser i respektive serie.

1:a December: De slutgiltiga besluten klubbas.

Visa mer...