Hörviken är redo för nästa steg

Sölvesborg Artikeln publicerades
Hörvikens burväktare André Andersson är inne på sin fjärde säsong med laget. De senaste tre har laget slutat trea, nu hoppas han att Hörviken tar klivet upp.
Foto:Lena Ehring
Hörvikens burväktare André Andersson är inne på sin fjärde säsong med laget. De senaste tre har laget slutat trea, nu hoppas han att Hörviken tar klivet upp.

Trea tre år i rad.

En förlust på de första 12 matcherna.

Mycket talar för att detta är året då Hörviken tar nästa kliv.

André Andersson är inne på sin fjärde säsong i Hörviken. Under hans år i föreningen har laget alltid varit på gränsen till att ta klivet upp till division 3, men alltid snubblat på målsnöret. I år är signalerna tydliga från Gröna Vallen, Hörvikens IF är redo att ta steget upp.

– I år har vi en lite bredare trupp, vi är lite bättre och mer samspelta. Vi har byggt en stomme här och nu känns det som att det är dags för nästa kliv, säger André Andersson.

Hörviken har övertygat under den halvan av säsongen och har bara en förlust på 12 matcher. Lägg också till att laget har släppt in minst mål och gjort flest.

  – Det har gått väldigt bra, men trots det så hänger man upp sig på det dåliga, som förlusten mot Hällaryd. Vissa matcher har vi fått kämpa riktigt ordentligt, men ändå lyckats avgöra.

  Fem insläppta på 12 matcher är ett fint facit och Andersson är inne på att laget lyckats sätta ett bra defensivt grundspel som slagit väl ut i serien.

  – Vi släpper inte alls till särskilt många målchanser och jag känner mig trygg bakom min backlinje. Vi är väldigt samspelta och alla gör ett hårt jobb över hela banan.

  Hörviken har en tendens att göra bra vårsäsonger för att sedan falla tillbaka lite under hösten. Och trots att laget har övertygat så får man se upp, för bakom jagar Karlskrona UF och Sölve.

  – Det är lite oväntat att det är de två lagen som ligger bakom oss. Inför säsongen kändes det som att det skulle bli en kamp mellan oss, Hällaryd och Jämjö. Men så har det inte alls blivit.

  Är ni lite oroliga för att den dystra höststatistiken ska upprepa sig?

  – Egentligen inte, det är upp till oss själva nu om vi ska ta klivet upp. Vi har ett fint utgångsläge och vi möter Sölve redan i första omgången nu i höst. Tre poäng där och det kan bli en riktigt trevlig höstsäsong.