Tung förlust för HIF Karlskrona

HELSINGBORG Artikeln publicerades
HIF Karlskrona åkte på stryk mot tabelljumbon OV Helsingborg.
Foto:Tom Nilsson
HIF Karlskrona åkte på stryk mot tabelljumbon OV Helsingborg.

Två segrar och ett heroiskt kryss följdes nu upp med ett rejält bottennapp mot jumbon OV Helsingborg, 26–31 (12–15).

– Vi hade chans att öka gapet ned till dem, men vi tog den inte, säger HIF Karlskronas tränare Karl-Johan Lång.

Det märktes redan i matchinledningen att det skulle bli en tung dag för Karlskrona. Laget släppte alldeles för enkelt in mål bakåt och gjorde inte med samma enkelhet mål framåt.

– Vi visste i vilka zoner hoten fanns, centralt och från högerkanten, ändå lyckas vi inte ge det understöd som vi hade pratat om att vi skulle ge.

– Vi var för dåliga bakåt, säger Karl Johan Lång.

Helsingborgs storskytt David Florander var het i inledningen av matchen och satte OV i förarsätet. När klockan visade 5.50 gjorde Helsingborg 3–2, sedan släppte laget aldrig ledningen.

15–12 i paus utökades till fem bollar och inte förrän halvvägs in i den andra halvleken hade HIF hugg på hemmalaget.

En utvisning hjälte till, Karlskrona gjorde 2–0 och klev i samma veva ikapp till bara två bollars underläge, 22–24 med tio minuter kvar att spela.

En storspelande Niklas Kraft i hemmamålet fällde avgörandet med flera viktiga räddningar i viktiga skeenden i matchen, bland annat en dubbelräddning på Niklas Grundstens friläge följt av Hampus Olssons retur.

– Kraft var bra i dag.

– Men vi fick aldrig de enkla målen, kanske mest för att vi själva inte bäddade för det med bra försvarsspel. Hade vi bara kommit upp några procent till där så hade vi vunnit matchen, säger Karl-Johan Lång.

Jakob Nygren, som gjort 17 mål på de två matcherna innan OV-mötet, var också rejält besviken direkt efter slutsignal.

– En total underprestation från vår sida, sa han till Cmore.

– Det kändes på något sätt som om vi inte var där i dag, inflikar Kalle Lång lika besviket.

Seger hade betytt sju poängs avstånd ned till OV, nu är det i stället bara tre.

Nu är det två veckor innan nästa seriematch, Sävehof hemma den 1 november, tills dess hoppas HIF-tränaren, som inte vill skylla förlusten på skadeproblem, att laget hinner slicka såren och kunna träna ordentligt.

Mot OV fick Hampus Olsson ryggont på uppvärmningen, Carl Ekberg fick en smäll på sin ömma fot och tvingades kliva av och Jakob Nygren var sliten efter hårt matchande.

– Nu är det två veckor till nästa match, det är bra om vi hinner få tillbaka alla så vi kan få kontinuitet på träningarna, avrundar Karl-Johan Lång.