HIF överkört: ”Faller ihop som ett jäkla korthus”

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Jonas Gustafsson

I fem minuter var det spänning i Idrottshallen.

Sedan körde Sävehof över HIF Karlskrona – mycket tack vare hemmalaget själva.

Läs direktrapporteringen i efterhand.

Sävehofs målvakt Per Sandström hade efter den första halvleken inte räddat ett skott. Ändå var matchen näst intill avgjord då bortalaget hade sprungit i väg till 18–11.

– Vi faller ihop som ett jäkla korthus, säger en besviken Niklas Grundsten efter matchen.

Det var spännande i sisådär fem minuter. Sedan började raset och en hel våg av bortkastade bollar och tekniska fel för HIF Karlskrona.

– Det får inte se ut så här, jag tror att vi kastade bort runt 15 bollar i den första halvleken och då är det inte lätt att spela jämt med ett lag som Sävehof.

Som om inte det vore nog så stod HIF–försvaret allt som ofta på hälarna och Sävehofs niometersspelare hade stundtals lekstuga.

– När anfallsspelet går i lås är det som att hela laget säckar ihop och då blir avståndet bara längre och längre, säger Gustaf Hallén som var hemmalagets bäste målskytt under kvällen med sina sju mål.

Var det hårda ord i paus?

– Hårda ord vet jag inte, men vi ställer hårda krav på varandra och vi visste att vi var på väg att kasta bort matchen på egna misstag.

Den andra halvleken fortsatte i den förstas tecken, HIF Karlskrona kastade bort bollar och målvakten Vladan Abramovic fick sällan hjälp från sitt försvar. På de 13 första minuterna gjorde HIF tre mål och låg under med 14–25.

– Det ska inte få se ut så här. Okej om vi kastar bort någon boll per match, men i dag var det alldeles för dåligt, säger Grundsten.

Ska man leta fram något positivt från matchen så var det just Gustaf Halléns insats i det offensiva spelet. Mittnian gjorde sju mål, men i mitten av den andra halvleken åkte han på en skada.

– Jag kom ner med hela tyngden och har ont i ena smalbenet.

Hallén spelade inte mer i matchen som slutade med förlust 21–31. På söndag har HIF Karlskrona chans att revanschera sig då laget åker upp till Eskilstuna för match mot Guif.

– Jag tycker vi kan ta med oss de tio första minuterna till Guif, annars kan vi dra ett fett jäkla streck över detta, säger Grundsten.

Frågan är om Gustaf Hallén kommer att kunna spela?

– Det ska vi se till att lösa, avslutar han.