Har tagit SM-guld under 58 år!

Bågskytte Artikeln publicerades
Hans Sonesson, Snapphanarna, tog sitt 14:e guld i samband med jakt–SM i Lindome.
Foto:Rolf-Arne Kulle
Hans Sonesson, Snapphanarna, tog sitt 14:e guld i samband med jakt–SM i Lindome.

Hans Sonesson, Snapphanarna, Olofström, tog sitt första SM–guld som junior 1959 och 58 år senare sköt han hem sitt 14:e guld vid jakt–SM i Lindome.

– Det är härligt att kunna hålla på och det är lika roligt fortfarande. Nu blev det seger i HRE 60 och mina 1055 poäng hade gett fjärdeplats i elitklassen och även vinst i HRE50, säger Sonesson, som skjuter med en båge konstruerad av Ronnebys förre världsmästare Bertil "Hissen" Olsson.

– Jag sköt ihop med elitvinnaren Björn Jansson (Stenbro BS), som blev mäkta imponerad av bågen och skulle kontakta "Hissen", säger Sonesson.

Jakt–SM skjuts under två dagar och det är 60 viltmål varje runda, därav totalpoängen är 1200.

– Det var en tuff kuperad terräng med väldigt hala bergknallar, så många hade besvärligt. Jag sköt väldigt stabilt båda dagarna, trots att jag inte hållit på med jaktdelen under fyra år. De gamla takterna sitter i, skrattar Sonesson, som veckan innan vann veteranklassen i Ålajakten i Åhus.

– Jag skall fortsätta i minst två år till för att ha 60 aktiva säsonger. Det ser också bättre ut för Snapphanarna, då flera seniorer har tillkommit. Vi ser ljust på framtiden. säger Sonesson.

Mats Hallberg, Karlshamns BK, var fyra i klassen HC50 och Snapphanarnas Paavo Kultanen slutade åtta i klassen HIE.