Hällaryd besvikna efter svag vårsäsong

Hällaryd Artikeln publicerades
Det har varit deppigt värre hos Hällaryd efter en tung vårsäsong.
Foto:Jonas Gustafsson
Det har varit deppigt värre hos Hällaryd efter en tung vårsäsong.

De var tippade att slåss i toppen av serien. Men vårsäsongen har varit en missräkning för Hällaryds IF.

Innan division 4-säsongen startade så hade Blekingesport en upptaktsträff med tränarna i de alla lagen. Tränarna fick tippa årets tabell som sammanställdes och diskuterades under upptaktsträffen i våras. Där tippades Hällaryds IF på en andraplats efter att ha förstärkt laget och behållit stommen. Men det har inte riktigt gått som väntat för det tippade topplaget. Hällaryd har efter en tung inledning parkerat på en sjätteplats i tabellen och har mer än tio poäng upp till topp tre.

– Det har varit för dåligt helt enkelt, det kan vi inte sticka under stolen med, säger lagkaptenen Martin Olsson.

Anton Jonsson och Kristian Nilsson försvann efter att Hällaryd förra säsongen trillade ur division 3, men laget ersatte och förstärkte med flera spelare som skulle hjälpa klubben tillbaka. Säsongsstarten blev dock allt annat än bra för klubben som bara tog fyra poäng på de sex första omgångarna och halkade snabbt efter.

  – Jag tror att många i laget tog uppgiften lite för lätt. Vi hade inte den rätta inställningen på matcherna och vi fick det inte att stämma varken framåt eller bakåt.

  När höstsäsong drar i gång tidigt i augusti har Hällaryd många poäng att ta igen på lagen ovan. Martin Olsson tror att Hällaryd fortfarande har chansen att komma ikapp både Sölve och Karlskrona UF som ligger trea respektive tvåa i serien.

  – Jag tror att vi kommer bli riktigt starka under hösten. Vi gick tillbaka till grunderna i segermatchen mot Jämjö innan uppehåll och jag tycker att det var det gamla Hällaryd som dök upp. Jag ser det inte som en omöjlighet att vi kommer slåss om kvalplatsen när säsongen lider mot sitt slut, för så bra lag har vi.

  Fakta

  Så tippade tränarna

  1. Hörviken

  2. Hällaryd

  3. Jämjö

  4. Karlskrona UF

  5 Högadals IF

  6 Listerby

  7 Jämshög

  8 Lyckå

  9 Nättraby

  10 Olofström

  11 Sölve

  Visa mer...