Full gas gav en bronsplats

Kolsva Artikeln publicerades
Jonas Åkesson och notläsaren Joakim Karlsson tog en bronsplats i klassen trimmade tvåhjulsdrivna vid SM-tävlingen i Kolsva
Foto:Privat
Jonas Åkesson och notläsaren Joakim Karlsson tog en bronsplats i klassen trimmade tvåhjulsdrivna vid SM-tävlingen i Kolsva

Full gas under lördagens sex specialsträckor förde fram Jonas Åkesson/Joakim Karlsson, Volvo, Karlskrona AK, till bronsplats i klassen trimmade tvåhjulsdrivna vid SM-tävlingen i Kolsva.

– Härligt! Och det var andra gången någonsin som vi kom så här långt fram. Totalt plockade vi 16 SM-poäng och tog oss upp på en femte plats totalt, säger Åkesson.

Rallyt innehöll nio specialsträckor, där tre kördes under fredagskvällen på blött underlag. På lördagen kördes tre sträckor två gånger och den längsta var på nästan 23 kilometer.

– Fredagen var inte rolig. Vi kanade hit och dit i blötan och då fegade jag lite i körningen. Vi var bara nia efter de inledande tre sträckorna. Det var ändå kul för det var extremt mycket folk och tittade på, säger Åkesson.

Karlskronaparet plockade plats efter plats under lördagen och slutade trea (tolva totalt).

– På de första tre sträckorna var det fortfarande rätt halt, men vi lyckades stå på bra och sedan torkade det upp. Vi hittade rätt spår på vägen nästan hela tiden och det gick fort. På sista sträckan var vi trea och plockade en extra SM-poäng.

– Vi börjar hitta rätt och rutinen börjar komma för att hänga med i det höga tempot. Bilen har fungerat perfekt och vi är glada över att ha Team Nybe i ryggen för annars hade vi inte klarat det ekonomiska. Nu ser vi fram mot nästa SM-deltävling i Linköping om tre veckor, säger Åkesson.

I fyrhjulsdrivna hade Mitsubishiförarna Tobias Johansson, Ludvika, och Mattias Adielsson, Göteborg en jättefajt. Johansson vann med 4.4 sekunder på tiden 1.02.36.5. Lars Stugemo, KAK, Skoda, med notläsare Kalle Lexe, Olofström, var sjua med tiden 1.05.18.5.

Robin Sandberg, Ryds MK, var överlägsen i tvåhjulsklassen, och tog åttondeplatsen totalt med tiden 1.05.19.4. Jonas Åkesson/Joakim Karlsson var med tiden 1.07.47.6 trea och bara 10.9 sekunder från silverplats.