Frisk luft blåser i Mörrum Hockey

Mörrum Artikeln publicerades
Mörrums tränare Andreas Ernebrand eftersträvar driv och hårt arbete.
Foto:Gunnel Persson
Mörrums tränare Andreas Ernebrand eftersträvar driv och hårt arbete.

Andreas Ernebrand har planen klar.

En mix mellan unga och gamla spelare ska lyfta föreningen.

– Alla ska vara redo att göra jobbet. Så enkelt är det.

Att det nästan alltid blåser runt Mörrum Hockey är inget nytt. Nu ska den nytillsatte coachen Andreas Ernebrand försöka stävja vindarna – åtminstone på det sportsliga planet.

– Mycket i den här processen handlar om att hitta rätt sorts karaktärer. Lyckas vi med det är en stor del av jobbet redan gjort, säger han.

Ernebrand har tidigare framgångsrikt ansvarat för klubbens J–lag. Nu tar ett flertal unga killar klivet upp i seniorlaget för att komplettera de äldre, mer rutinerade spelarna. Andreas Ernebrand har själv spelat med en av lagets nuvarande fanbärare.

– Marcus Niemi kommer vara viktig med sin rutin. Jag vet att han har oerhört mycket kvar att ge, trots att han ska behöva ta instruktioner från mig, säger Andreas Ernebrand och skrattar.

I skrivande stund är tio spelare kontrakterade inför nästa säsong. Förhoppningarna finns att fler ska tillkomma inom den närmsta tiden – utöver det har man också ett tätt samarbete mellan J–lag och A–trupp under kommande säsong. På ledarsidan har man också rekryterat Torbjörn ”Tuben” Svensson från Krif som assisterande tränare. Ernebrand menar att en särskild egenskap är avgörande oavsett ålder och erfarenhet.

– Drivet. Det är det viktigaste vi behöver nu för att få arbetsro. Är alla drivna och vill satsa ordentligt kommer nästa säsong bli hur bra som helst.