Första segern och lämnad jumboplats

Olofström Artikeln publicerades
Kristoffer Hagelberg hade bästa serien med 279 och brodern Rasmus högsta slagning med 955 i Olofström BS segermatch.
Foto:Rolf-Arne Kulle
Kristoffer Hagelberg hade bästa serien med 279 och brodern Rasmus högsta slagning med 955 i Olofström BS segermatch.

Äntligen kom säsongens första seger för Olofström BS när IFK Borås besegrades med 15–5 i bowlingens sydallsvenska. Kristoffer Hagelberg var med för första gången i höst och spelade stabilt. Trolle BK vann igen och det ser bra ut med fjärdeplats i tabellen.

– Kul att spelet stämmer relativt bra, när jag inte varit med på ett tag. Det händer inte ofta att jag slår 279 i en serie. Hela laget var uppåt och gör det bra, så självförtroendet höjs direkt. Viktigt med seger och bra matchskillnad. Nu lämnade vi den förhatliga sistaplatsen i gruppen, säger Hagelberg.

Stöttespelarna i OBS Rasmus Hagelberg och Dennis Vrabac slog nästan 1 800 poäng ihop och vann sina parmatcher med 4–0.

Trolle BK kunde säkert vinna över Staffanstorp med hela 16–4. Trolles mål för säsongen var att säkert hålla sig kvar i serien, men nu får tjejerna börja snegla mot toppen i tabellen av damallsvenskan. Laget har bara en poäng upp till tvåan och trean i serien.

– Det ser riktigt bra ut och vi spelade bättre än på länge. Kul att trotjänaren Anitha (Andersson) var bäst på fina 798. Vi hoppas vinna våra tre bortamatcherna innan juluppehållet, men det kan bli tufft mot serietrean Söder, säger Trolles Sandra Svensson.

I division 1 kom Karlskrona BK tillbaka efter den snöpliga förlusten förra omgången. Nu blev det förkrossande 17–3 mot BK Animals. KBK är med i toppen och spelar för att få kvala mot allsvenskan. Äkta paret Henrik och Malin Johansson spelade strålande med 1 829 ihop och 4–0.

– Det var inget att klaga på för oss två i dag. Hela laget var fokuserat och ville visa vad vi kan efter den snöpliga hemmaförlusten senast. Vi hade ny oljeprofil på banorna och träningslägret i veckan har gjort susen. Vi är med i toppstriden och vill uppåt i seriesystemet, säger Henrik Johansson.

Simon Andersson, 14, debuterade i division 2 med Olofström BS F och i första matchen mot Bulltofta F (10–10) i Baltiska Hallen slog Simon fina 760. Med broder Lucas blev det 3–1 i parmatcherna. OBS F förlorade sedan andra matchen mot Playax med 7–13.

KFUM noterade två förluster mot BK Borgen F och BK La Visite med siffrorna 5–15 och 4–16.