Förändringar i Karlskrona HK

ISHOCKEY Artikeln publicerades
Foto:Bo Åkesson

Karlskrona HK har haft hand om driften av NKT Arena de senaste åren, men avtalet löper ut den 31 december i år.

I augusti gick kommunen, som äger arenan, ut med en ny upphandling, men KHK har inte lämnat något anbud på den.

– Vi på KHK har inte kunnat lämna anbud på denna upphandling för vi har ej fått ihop kalkylen. Arenan är större i dag än förra gången upphandlingen lades ut. Vi visar minusresultat på en miljon per år om vi skulle ta oss an driften fortsättningsvis. De finansiella musklerna har inte föreningen, säger klubbdirektören Charlotte Gustavsson i ett pressmeddelande.

För KHK:s del betyder det att de måste lägga ned driftsavdelningen och säga upp personalen inom vaktmästeri och städ.

– Det är oerhört trist då våra vaktmästare gör ett kanonjobb, och är del av KHK-familjen. Vem som nu tar över driften 1 januari har vi på KHK ännu ingen information om. Men jag som vd och Unionen arbetar tillsammans med att få till en så kallad "övergång av verksamhet" det vill säga att vill vi se till att den nya aktören tar över vår personal. Detta kämpar vi för av flera anledningar. De är otroligt bra medarbetare, och de har branschexpertisen som krävs rörande isvård, säger Gustavsson.

– Vi som hyresgäst är ju beroende av isvård av högsta klass för att kunna bedriva vår verksamhet. Vi befinner oss mitt i rykande säsong, vilket inte är optimalt. Vi vill verkligen få till en så smidig övergång som möjligt.