Mjällbys galna urladdning

Hällevik Artikeln publicerades
15 bilder
Foto:Jonas Gustafsson

Den största segern på åtta år.

Mjällby AIF:s fotbollsshow i toppmötet mot Utsikten skickade hem storpubliken på Strandvallen med ett leende på läpparna.

Och den ger förhoppningar om en het höst.

– En total urladdning. 6–0 trodde vi kanske inte på förhand, men vi var väl förberedda för den här matchen, säger tvåmålsskytten Oskar Sverrisson.

1996 vann Mjällby AIF med 9–2 mot Häcken i division 1 med nuvarande tränaren Jonas Andersson på planen.

Den storsegern bräckte inte 6–0-vinsten mot Utsikten, men det var klubbens största vinst sedan 6–1-segern i det som då var en tidig seriefinal i superettan när Åtvidaberg hemmabesegrades nästan på pricken för åtta år sedan.

– Klart det är lite häftigt att vara med om det, säger Oskar Sverrisson.

Med sin tionde raka match utan förlust svingade sig Mjällby förbi Utsikten upp på andra plats i tabellen bakom ledande Landskrona.

Skåningarna gör nog bäst i att ta hotet från Listerlandet på riktigt stort allvar när höstmatcherna sparkar i gång i mitten av augusti.

– Det är klart att nu är vi med där uppe och då vill vi fortsätta vara det så länge som möjligt, säger Sverrisson som nickade in viktiga 1–0 i slutet av första halvlek.

– Mattias Asper (assisterande tränaren) gav mig bra instruktioner. Han sa att jag skulle hitta en yta vid bortre stolpen.

En högklassig första halvlek följdes sedan av rena målkavalkaden i den andra. Mjällby, sylvasst effektiva, bröt sönder Utsikten på alla möjliga sätt.

– Det är svårt att ta oss för tillfället. Vi har många nycklar, konstaterar tränaren Jonas Andersson.

En hög press, som aldrig avtog någon gång under matchen, fick Utsiktens uppspelsförsök att krackelera gång efter annan.

– Jag är sjukt stolt över grabbarna, hur de följde matchplanen och att de orkade, säger Mjällbytränaren.

Matchens delikatess – Granit Stagovas 20-metershöger som curlade sig in i bortre krysset till 2–0 – fick nästan 3 000 åskådare på Strandvallen att explodera.

– Jag fick bollen av Sverrisson och visste var målvakten stod och vad jag skulle göra. Det var inte så svårt, ler yttermittfältaren.

Nu tar Mjällby AIF-spelarna tolv dagar ledigt innan Jonas Andersson väntar in truppen igen för att sätta i gång förberedelserna inför hösten.

En höst som kan bli grymt häftig.

– Vi har bredden och bra konkurrens om platserna, det visar inte minst inhopparna Joel Enarsson och Joel Nilsson i dag. Det ser bra ut, säger Jonas Andersson.

LÄS BLEKINGESPORTS DIREKTRAPPORTERING I EFTERHAND

(93) Matchen är slut och vilken insats Mjällby gör i dag hemma mot Utsikten. När Sverrisson nickar in 1-0 är det inget snack om vilket som är det bästa laget. Offensiven sprudlar samtidigt som laget hade full kontroll på Utsiktens attacker. 6-0 är ett fint resultat att gå till sommarvila med och Mjällby gör det som ny tvåa i tabellen.

(92) MÅÅÅÅÅÅL!!! Mjällby gör 6-0. Joel Nilsson hittar återigen Enarsson i boxen som via ribban nickar in 6-0.

(88) Landskrona går mot seger 3-1 borta mot Assyriska, Oskarshamn 0-0 mot Husqvarna. Mjällby kommer därför inte ta in på Landskrona i dag men de går om Utsikten och tar över andraplatsen.

(87) Okine och Mourad tillbaka i spelet. Okine fick en riktigt smäll mot huvud och spelar med bandage.

(83) Utsiktenspelaren fick sitt andra gula kort i samband med att han drog i Joel Nilsson. Nu är spelet stoppat då Okine och Mourad nickade ihop.

(81) MÅÅÅÅÅL! Mjällby ökar på till 5-0. Joel Nilsson sprintar ifrån sin gubbe och frispelar Joel Enarsson som petar in 5-0. En Utsiktenspelare drar på sig ett rött kort i samband med målet. Lite oklart varför han åker ut.

(78) Mjällby gör sitt sista byte. Mirza Halvadzic går ut och ersätts av Joel Enarsson. Mirza har gjort en mycket bra match i dag.

(75) Tempot har sjunkit lite nu och det är mycket avblåsningar. Fortfarande 4-0.

(71) Mjällby fortsätter att ösa på. Moro testar efter lite akrobatik en volley som går i burgaveln.

(68) MÅÅÅÅÅÅL!!! Joel Nilsson ökar på till 4-0 för Mjällby. Emeh vinner bollen på mitten och frispelar Nilsson som placerar in bollen.

(64) Bara för det så sticker Utsikten upp och skapar ett bra läge. Johansson är snabbt med och får upp händerna. I minuten efter byter Mjällby ut David Löfqvist och tar in Gabriel Frimpong.

(63) Mjällby vinner bollen högt och nyss inbytte Joel Nilsson skjuter utanför. Självförtroendet flödar hos spelarna i Mjällby.

(61) Publiksiffran: 2722 personer, en mycket bra siffra.

(60) Mjällby gör ett byte nu också. Granit Stagova kliver av och in kommer Joel Nilsson.

(59) MÅÅÅÅÅÅL! Oskar Sverrisson är stensäker och placerar in 3-0 till Mjällby.

(58) Straff till Mjällby. Utsikten-spelaren trillar i straffområdet och vill ha frispark och tar då bollen med handen. Men domaren blåser straff till hemmalaget.

(56) Utsikten med ett läge, inbytte Mourad kommer högst, men nickar utanför. Där får Mjällby se upp, Mourad är stor och tung i straffområdet.

(52) MÅÅÅÅÅÅL!!! Granit Stagova böjer in ett långskott från vänsterkanten. Perfekt skruvat skott som målvakten inte når. 2-0 Mjällby.

(49) Lite mer Utsikten i början av den andra halvleken. Sverrisson blockar ett skott som hade kunnat bli riktigt farligt.

(46) Utsikten gör ett byte direkt. George Mourad kommer in i stället för Marius Evensen.

Spelarna är påväg ut igen. Andra halvlek startar om bara någon minut.

(45) Där är halvleken slut, en riktigt bra sådan. Båda lagen rivstartade med att skapa flera bra chanser, men tempot sjönk lite i slutet och efter att Mjällby tog ledningen har det varit ganska så ofarligt när gästerna tog sig framåt. Bra match och vi hoppas på en lika bra andra halvlek. Hörs om en kvart igen.

(42) Skott över av bortalaget som har det lite jobbigt nu. Mjällby ligger bra i positionerna och ställer om blixtsnabbt.

(38) Mjällby känns mer lugna i sitt spel nu efter 1-0-målet och är det laget som för matchen. Deras hörnor skapar problem för bortalaget.

(33) MÅÅÅÅL! Oskar Sverrisson ger Mjällby ledningen efter en nick från en hörna. Han är med och fixar fram hörnan och sedan nickar han i den. 1-0 till Mjällby.

(31) Chansfattigt nu och tempot har sjunkit. 0-0 står det, men med alla dessa chanser så borde något eller till och med båda lagen gjort mål.

(27) En hörnspark av Mjällby som blir farlig. Bollen studsar fram och tillbaka i straffområdet innan Mirza skjuter över.

(25) Lite lugnare tempo nu de senaste minuterna. Utsikten kommer dock in en kontring och avslutar ett skott som Jesper Johansson tar ner.

(21) Löfqvist drar på sig ett gult kort. Taktiskt då Utsikten var riktigt nära att få ett bra läge.

(19) 0-0 är verkligen inte ett logiskt resultat så här långt. Båda lagen skapar riktigt bra lägen. Nu senast ett långskott från Löfqvist som går tätt utanför.

(17) Chanserna duggar verkligen tätt. Återigen är Mjällby nära att göra självmål. Bollen studsar ner på Okines ben och på Johansson, Bollen ligger sedan fri ett tag innan den rensas undan.

(16) Nytt bra läge för Mjällby Halvadzic snurrar upp i bortalagets straffområde och skjuter ett skott som målvakten får sträcka sig för att nå. Farligt.

(15) Dubbelchans för bortalaget. Först ett inspel som Norén nästan styr i mål och direkt efter ett skott utifrån som tar i stolpen. Båda lagen skapar farligheter.

(11) Jätteläge för Mjällby som vinner bollen efter en kort utspark från målvakten. Moro avslutar från nära håll men målvakten gör en fin parad.

(9) Mjällby börjar komma in mer och mer i matchen. Stagova testade med skott utifrån som inte blev några problem för målvakten. Överlag väldigt högt tempo i matchen.

(5) Nick över av bortalaget, inte jättefarligt men Mjällby tappade han lite i boxen.

(4) Mirza Halvadzic drar på med ett långskott som målvakten i Utsikten får agera på och rädda till hörna, hörnan boxades sedan bort av målvakten.

(3) Bra frisparksläge för bortalaget ute till höger. Skottet går flera möter över ribban.

(2) Utsiktens BK sätter hög press på Mjällby och har börjat matchen bäst.

Matchen är i gång!

Spelarna presenteras inför publiken. Mycket folk på plats i dag.

Nu börjar det bli dags. Spelarna är påväg in och snart kickar matchen i gång.

Spelarna lämnar planen. 15 minuter till vi kickar i gång och det börjar fyllas på på läktaren.

Spelarna värmer upp för fullt och vi har drygt 20 minuter kvar innan matchen ska sparkas i gång. Mjällby är det målgladaste laget i hela division 1 med 29 mål på 13 matcher. Vid seger i dag går man om Utsikten i tabellen som toppas av Landskrona.

Matchen startar klockan 16.00 och jag kommer att rapportera så fort det händer något trots det tekniska strulet. Påminner er om att ni kommer att behöva uppdatera sidan för att hänga med i rapporten.

På grund av tekniskt strul så kommer vi att uppdatera matchen här via webben i stället för i Scribble som vi brukar. Mjällby möt Utsiktens BK på hemmaplan och det är den sista matchen innan spelarna får lite sommarvila. Det är ett riktigt toppmöte, Utsikten ligger på en andraplats i tabellen medan Mjällby ligger på en tredje. Mjällby får klara sig utan Mohammed Mbye som är avstängd.

Hemmalaget startar på följande sätt: Jesper Johansson vaktar målet, En fyrbackslinje innehållandes Kevin Carlsson, Emmanuel Okine, Axel Norén och Oskar Sverrisson. På mittfältet startar Granit Stagova, David Löfqvist, Jesper Gustavsson(kapten) och Mirza Halvadzic. På topp, Izuchukwu Emeh och Mamadu Moro.

Utsikten startar med: Wibrån, Rosén, Mohideen, Olsson, Book, Bohm, Bergholtz, Evensen, Lipovac, Azulay och Angelin. Får återkomma till hur de formerar laget.