KHK fast i botten efter tredje raka förlusten

Malmö Artikeln publicerades
Foto:Andreas Hillergren/TT

Det fortsätter att gå tungt för Karlskrona HK.

På lördagskvällen kom tredje raka förlusten när Malmö vann med 3–1.

– Vi vill vinna så det är en sur förlust igen, säger Ove Molin.

En seger på de fem senaste matcherna, bara 20 mål gjorda och näst sist i tabellen med endast 12 poäng på 14 matcher. Det har inte direkt varit Karlskrona HK:s säsong hittills.

Och det blev alltså ännu värre i lördagskväll när Malmö blev för svåra och vann med 3–1 på hemmais.

– Krigarinställningen och hjärtat fanns där, men effektiviteten är för låg för att vinna matchen och det är en sur förlust igen, säger KHK-tränaren Ove Molin om matchen.

Karlskrona gjorde annars en bra insats och hade lika många skott på mål som Malmö (31) men fick kämpa i uppförsbacke redan från start. Hemmalaget tog ledningen efter knappt fyra minuter.

– I första perioden tycker jag att det är för enkla misstag från oss, sådana som vi behöver tvätta bort och då speciellt i inledningen och slutet av matcherna.

I andra skulle sedan Malmö utöka ledningen genom ett powerplaymål innan KHK skulle få kontakt i tredje när Konstantin Komarek kunde sätta dit pucken mot sina gamla lagkamrater i powerplay.

– Jag tycker att vi kommer ut i tredje och verkligen försöker och vi får med oss ett lite turligt mål.

Men närmare än ett stolpskott från Daniel Gunnarsson kom aldrig KHK och i stället kunde Malmö avgöra genom 3–1 i tom bur.

Ett mål framåt alltså och ännu en gång handlar det om att KHK gör för få mål.

– Det spelar egentligen ingen roll hur mycket vi tjatar om det för pucken kommer inte gå in på grund av att vi tjatar om det. Vi får jobba på träningar och matcher och till slut kommer den att gå in. Det hade varit skillnad om vi inte hade skapat några målchanser.

Ni ligger näst sist nu, vad säger du om det?

Det är en fjärdedel spelad och det är många matcher kvar. Men vi är inte nöjda med den poängen vi har efter 14 omgångar. Det är ingen placering vi har siktat på utan vi vill uppåt. Men det finns ingen mirakelmedicin utan vi kommer att fortsätta jobba tillsammans.

Är du orolig för läget?

– Den dagen man går till arbetet och känner sig orolig, då gör man inget bra jobb. Jag har fullt förtroende för den grupp vi jobbar med och vi förtjänar några fler poäng, avslutar Ove Molin.