Oavgjort för HIF efter stor dramatik

Handboll Artikeln publicerades
5 bilder
Foto:ANDREAS SANDSTRÖM

Stockholmsspöket var på väg att skrämmas bort.

Då kom slutminuten som innehöll precis allt.

– På något sätt är vi ändå hyfsat nöjda, säger lagkaptenen Nicklas Grundsten efter 21–21 mot Ricoh.

Grundsten visades ut, Ricoh kvitterade på straff, Andrej Rakowski missade ett vidöppet läge, hemmalaget fick chansen att göra mål i det sista anfallet och vinna med 15 sekunder kvar, skottet tog i stolpen, Lars Möller Madsen snappade upp bollen, kastade den kvickt mot det tomma målet och bollen gick utanför.

Slut.

Allt hände inom loppet av en dryg minut.

Puh.

– Vi har haft så många poängtapp i slutet så det var skönt att vi fick en pinne i varje fall, säger Grundsten.

– Och hade Lars vetat om att det var några sekunder kvar så... Då hade vi vunnit, men både han och vi blev chockade över att det var så mycket tid kvar när han sköt.

Kapten Grundsten vet inte vilken fot han ska stå på när det kommer till att summera matchen. Rent fysiskt vet han ändå det. En stukning gjorde att han haltade ut med tio minuter kvar att spela och såg ut att ha gjort sitt för dagen.

– Jag har ett fotledsskydd för att förhindra sånt, men ibland blir det fel. Thomas (Svensson, lagledare) lindade direkt och jag kände att det kanske kunde funka att spela ändå. Jag ville bidra och kriga.

33-åringen bidrog, men fick se avslutningen av matchen från utvisningsbänken.

– Det var två lag med halvdana självförtroenden och det märktes väl också?

Vad var ändå bra?

– Försvars- och målvaktsspelet. Mario (Cvitkovic) gav oss chansen. 21 insläppta är bra. Men framåt var vi inte lika bra.

Annandagen inleddes redan 05.30. Då gled spelarbussen från ett sömnigt Karlskrona.

– På det viset var det starkt med en poäng. Och historiken borta mot Ricoh är ju inte bra. Vi har aldrig varit nära innan.

– Efter en sån här insats kan vi se oss i spegeln och säga att vi gjorde det bra. Det är så här vi vill uppträda, säger Nicklas Grundsten från spelarbussen och med foten i högläge.

– Förhoppningsvis kan jag vara med mot Alingsås. Foten är inte så svullen nu.