Nytt ras – nu är HIF Karlskrona jumbo

Handboll Artikeln publicerades
8 bilder
Foto:Jörgen Nilsson/Ystad Allehanda

40 insläppta mål på 60 minuter.

HIF Karlskronas kräftgång fortsätter.

Nu är laget jumbo i Handbollsligan.

Kampen i Ystad Arena var jämn på uppvärmningen och knappt tio minuter in i matchen. Därefter handlade det endast om ett lag. Ystads IF tilläts att spela sitt spel och gjorde mål på i det närmaste varje anfall.

Lägg till den ekvationen att HIF Karlskrona hade ett försvarsspel som hade fått problem mot de flesta former av motstånd och en offensiv som hade stora problem med att komma underfund med hemmalagets inledande 5–1-försvar.

– Jag kan ha en viss förståelse för att vi hade svårt att lösa det spelet. Vi har bara mött lag med nedgrupperat försvarsspel hittills, säger tränaren Karl-Johan Lång.

Markus Mattson ersatte målvaktskollegan Vladan Abramovic efter en knapp kvart, men rockaden innebar ingen förändring i spelet. De båda målvakterna kom inte upp i nivå samtidigt som de hade svag, ibland närapå noll, hjälp av lagkamraterna som turades om att orsaka såväl Ystadskontringar som stora luckor i det egna försvaret.

– Vi måste kunna tro på oss själva. Vi är ganska bra handbollsspelare, men går det lite emot då fallerar allt just nu. Minsta möjliga motstånd blir till ett ras.

Vägen till en vändning går via snack, inställning och hårt jobb.

– Alla får smälta det här först. Sedan tar vi ett snack i morgon (läs måndag) och måste sedan blicka framåt. Vi måste hitta tillbaka till oss själva och tro på det vi gör.

Tränare Lång prövas hårt efter fem raka förluster.

– Vi är inne i en tung period.

Fanns det då något som helst positivt för HIF Karlskrona att ta med sig från debaclet i Ystad? Det ska möjligtvis vara det faktum att laget genomförde de 60 minuterna utan att dra på sig några skador.