Firehawks klart för SM-final

Sölvesborg Artikeln publicerades
Foto:Lena Ehring

Efter att varit nere för räkning tre gånger reste sig Sölvesborg Firehawks och vann SM-semifinalen mot Leksand med 2–1 i matcher.

– I dag gick det väldigt bra och det var starkt att vända även dagens match. Jag fick till bra kast, som var ömsom hårda och ömsom lite lösare. Skönt nu med final mot Rättvik, säger söndagens pitcher (kastare) Ben Johnson som också har tre bröder i laget och vintertid bor i Alabama, USA.

Under lördagen vann Leksand första matchen med 4-0 och sedan kvitterade Firehawks via vinst med 5–3 i andra matchen, Därmed var det klart för avgörande under söndagen.

I första matchen var det inte rätta känslan i hemmalaget.

– Vi hade flera möjligheter att springa hem poäng, men blev brända till slut. Det var bara detaljer som skilde, säger ledaren Martin Westerdahl.

Underläge nästan direkt i andra matchen med 0–3 och Leksand var nära fler poäng i fjärde rundan, men då steg Chane Salley in i handlingen. Han slängde sig och tog en lyra och Firehawks fick då chansen. Laget taggade till och kvitterade i samma runda. Hemmalaget tog sedan två poäng i tredje sista inningen (rundan) och höll sedan nollan resten.

– Otroligt starkt av killarna och det var underbart att coacha på slutet, säger Mattias Grimtoft, som för dagen ersatte "Mr Baseball" Kalle Knutsson.

Söndagen blev en nagelbitare. Leksand var i förarsätet direkt med 2–0. Efter fem rundor hade Firehawks vänt till 3–2, men gästerna kontrade i sjätte med 4–0 till ledning 6–3. Det blev sedan även 7–3, men så visade Firehawks styrka med sex poäng i sjunde och åttonde rundan. I nionde och sista inningen brände hemmalaget snabbt ut de tre Leksandsspelarna som behövdes för vinst. Det blev ett härligt jubel på arenan Deer Creak Park.

– Leksand var bra och vi hade marginalerna men också viljan med oss. Bitvis fungerade inte spelet i dag, men det var helt fantastiskt gjort av killarna att komma tillbaka. Jag är otroligt nöjd och stolt, säger coachen Kalle Knutsson.

I den andra semifinalen vann Rättvik över Sundbyberg.

Finalen spelas i bäst av fem matcher. Firehawks inleder kommande helg med två matcher i Rättvik, sedan är det dags för resterande matcher på hemmaplan en vecka senare.