Färdigfejat – nu är HIF redo för hemmapremiär

Karlskrona Artikeln publicerades
Örjan Nilsson framför det som är kvar invändigt av Idrottshallen. Till vänster den vägg som har ersatt den tidigare sittplatsläktaren och där det nu ges en glimt av hur den nya arenan kommer att se ut. 2 bilder
Foto:Andreas Blomlöf
Örjan Nilsson framför det som är kvar invändigt av Idrottshallen. Till vänster den vägg som har ersatt den tidigare sittplatsläktaren och där det nu ges en glimt av hur den nya arenan kommer att se ut.

Det har skurats, putsats och fixats in i det sista.

Karlskrona Idrottshall står redo för handbollsligan.

En fem gånger tjugo meter lång vepa ger en bild av hur det kommer att bli.

Men fram tills den nya arenan står färdig hösten 2018 så är det spel i rumphuggen Idrottshall som gäller. Ena långsidan är borta och ersatt med en vägg där en glimt av framtiden och den nya arenan hänger uppsatt.

– Det kommer att bli jättebra. Och här har vi gjort så gott vi kunnat för att det ska bli så bra som möjligt fram tills dess, säger HIF Karlskronas ordförande Örjan Nilsson.

När klubben fick tillgång till Idrottshallen i förra veckan var det ett smärre kaos invändigt med byggdamm precis överallt.

En över 30 personer stark frivilligdelegation drog in med skurhinkar.

– Vi var 31 personer och för en gångs skull tyckte alla att det var roligt att städa, säger Nilsson med ett leende.

Det har varit ett digert jobb att få Idrottshallen i speldugligt skick.

– Golvet har körts med en maskin nära tio gånger. Läktarna, cafeterian, kioskerna och gången vid entrén har vi städat flera gånger om. Det har varit lite att bita i, konstaterar HIF:s ordförande.

Bygget av den nya eventarenan kapar publikkapaciteten i Idrottshallen rejält. 1 050 åskådare kan HIF ta in som max, men Örjan Nilsson väljer att ta det goda med det onda.

– Det är väldigt skönt att vi fick klartecken till att spela matcherna här, det hade varit svårt att få ihop det annars om vi tvingats spela i exempelvis Väggahallen i Karlshamn, säger Nilsson.

– Samtidigt blir det ekonomiskt tuffare för vi kommer ju inte att få de där matcherna som kanske hade fyllt hela hallen. Men vi hoppas kunna prestera så att vi i alla fall fyller de 1 050 platserna som finns. Men vi har medvetet kalkylerat lågt på publikintäkter den här säsongen, fortsätter han.

Till kvällens hemmapremiär mot Aranäs hade på torsdagen så gott som samtliga 600 sittplatsbiljetter sålts och det kommer att bli trångt om saligheten. Fram till jul kommer HIF enbart att spela matcher i Idrottshallen, sedan hoppas man även få tillgång till att träna i hallen.

– Det är sagt att saneringsarbetet ska vara klart i december. Vi hoppas på det, säger Örjan Nilsson.

fakta

Karlskrona Idrottshall

• 600 åskådarplatser har försvunnit. Max 1 050 åskådare ryms nu.

• Två nya utrymningsvägar – en på varje kortsida – har byggts.

• Insläpp i hallen kommer att ske vid den sydvästra entrén mot Björkholmen.

• Parkeringsmöjligheterna runt Idrottshallen är än mer begränsade än i vanliga fall.

Visa mer...