En lyckad sammanslagning

Hoby Artikeln publicerades
Jens Lindqvist i Team Blekinge Väst.
Foto:Bo Åkesson
Jens Lindqvist i Team Blekinge Väst.

Klubbarna fick inte ihop folk.

Då kom förslaget om en sammanslagning.

Sedan dess spelar Team Blekinge Väst med två lag i division 2.

Badmintonklubbarna Mörrum, Carlshamn och Hoby i västra Blekinge har kämpat med att få ihop spelare till serielag. Kraven är enkla, ett lag måste innehålla minst fyra killar och två tjejer. När det inte längre fanns någon lösning tog Mikael Åkesson tag i det. Han föreslog en sammanslagning av klubbarna där det skulle bli möjligt att bilda två lag. Spelarna i de olika klubbarna stod bakom förslaget och när styrelserna i föreningarna enades om de ekonomiska lösningarna bildades Team Blekinge Väst.

– I takt med att intresset för badminton minskar i Sverige så är det viktigt att föreningar jobbar med varandra i stället för mot varandra, säger Mikael Åkesson.

Sammanslagningen skedde 2011 och sedan dess har Team Blekinge Västs förstalag spelat i division 2 syd. Före detta rivaler hade blivit kollegor.

– Gemenskapen är riktigt bra. Spelarna tränar fortfarande i deras respektive ort, men vi har öppenträning om spelarna vill träna mer.

Till den här säsongen har också Team Blekinge Väst 2 tagit sig upp i division 2. När lagen samlades i Bräkne Hobys idrottshall under helgen var skilda förutsättningar för lagen. Förstalaget vann sina två inledande matcher i Kristianstad medan andralaget förlorade båda.

– Vi har två riktigt bra lag och en skön åldersmix. Allt från juniorer till spelare över 50 år, säger Jens Lindqvist, lagledare för Team Blekinge Väst 2.

Har ni märkt något ökat intresse för sporten sedan sammanslagningen?

– Egentligen inte, men vi har fått tillbaka några spelare som slutat och i år har 15 spelare representerat de olika lagen.

Team Blekinge Väst 1 har varit nära ett par år på raken att ta klivet upp en division, men snubblat på målsnöret. I år har inledningen sett lovande ut och laget har som mål att försöka avancera.

– Vi går alltid in för att vinna. Det är bara ettan som går upp så det är tufft, säger Åkesson.

Det har aldrig varit några problem att en del av spelarna inte tränare med varandra?

– Vi känner varandra så bra och alla tycker det är kul, så nej. Några problem har jag inte upplevt att det har blivit.

Helgens matcher slutade med en vinst och en oavgjord för Team Blekinge Väst 1 medan Team Blekinge Väst 2 förlorade båda sina.