Ekenberg har skrivit på

hällevik Artikeln publicerades
Marcus Ekenberg.
Foto:Lena Ehring
Marcus Ekenberg.

Mjällby AIF och Marcus Ekenberg är överens om en fortsättning.

– En viktig pusselbit. ”Eken” är en ikon i Mjällby, säger klubbchefen Jörgen Martinsson som på onsdagen även skrev kontrakt med mittfältaren Albert Ejupi senast i Kristianstad.

Marcus Ekenberg har varit extremt skadeförföljd de senaste åren. Efter att ha tagit sig tillbaka från ett benbrott slet han i början av förra säsongen av hälsenan.

– Han har haft några tuffa år, men är revanschlysten och vill komma tillbaka, säger Jörgen Martinsson.

Mjällby AIF har hittat en helhetslösning till sin anfallare vilket innebär att Ekenberg även kommer jobba halvtid.

– Det finns ingen som kan leva enbart på att vara fotbollsspelare i Mjällby AIF längre, konstaterar Martinsson.

Med Ekenberg och Ejupis signaturer har nu Mjällby 16 spelare under kontrakt. Ejupi spelade i Sölvesborgs GIF 2012–13 och har de två senaste säsongerna haft moderklubben Kristianstad som adress.

– Albert är en stor och stark bollvinnare som vi har haft ögonen på en längre tid. Han är seriös och vill mycket med sin fotboll och därför känns det extra bra att kunna knyta honom till oss, säger Jörgen Martinsson.

Mjällby AIF har även haft en rad testspelare på plats de senaste veckorna, bland andra Thierry Zahui senast i Prespa Birlik.

– Ingen av dem är högaktuella för spel i Mjällby, men samtidigt är inte någon helt avförd. Det gäller även Daniel Ivanovski och Robin Cederberg från fjolårstruppen, säger Jörgen Martinsson.