”Det är ett bra utgångsläge”

Hällevik Artikeln publicerades
Avstängde David Löfquist (med nummer 12 på ryggen) missar returen mot Örgryte. Mittbacken Mohammed Mbye är däremot med. Ska han få jubla på nytt på lördag? En plats i superettan står på spel när Mjällby och Örgryte drabbar samman på Gamla Ullevi. 2 bilder
Foto:Lena Ehring
Avstängde David Löfquist (med nummer 12 på ryggen) missar returen mot Örgryte. Mittbacken Mohammed Mbye är däremot med. Ska han få jubla på nytt på lördag? En plats i superettan står på spel när Mjällby och Örgryte drabbar samman på Gamla Ullevi.

En match.

Nu ska allting avgöras mellan Mjällby AIF och Örgryte IS.

I potten finns en plats i superettan.

När Mjällby AIF kliver ut på Gamla Ullevi i Göteborg för den andra kvalmatchen mot Örgryte IS på lördagen gör de det med en 2–1-seger på Strandvallen i ryggen.

– Det är ett bra utgångsläge, säger Joel Nilsson inför returen.

– Det ska bli spännande. Vi ska försöka spela som vi gjorde i den första halvleken hemma. Fortsätter vi så kan det gå vägen.

Då spelade Mjällby en bländande fotboll och Öis hade inte en chans. Det var 2–0 efter 45 minuter. Det var bud på mer för Maif, men Öis kom tillbaka i andra halvlek och reducerade.

I superettankvalet är det cupregler som gäller. Mål på bortaplan räknas dubbelt så för Öis räcker det med att vinna med 1–0 för att de ska bli kvar i superettan.

– De vill ju så klart vända på det här och de kommer att gå ut och vara hundraprocentiga i det de gör, men vi vill spela vårt eget spel. Det får sköta sitt så sköter vi vårt. Vi lägger ingen fokus på vad de gör, säger Mjällbymittbacken Mohammed Mbye.

Slutar även matchen i Göteborg 2–1 så går matchen vidare till förlängning och till slut kan det bli ett avgörande på straffar.

– Det är en helt ny match. Det går inte att fundera på om man leder med 2–1 eller 3–0. Nästa match lever sitt eget liv, säger Mbye.

Matchen ska i alla fall avgöras nu.

– Det är sådana matcher man vill spela. Det är första gången som jag spelar ett kval, men man får se det som vilken match som helst, säger Nilsson.

I det första mötet blev David Löfquist utvisad och Öis tog över spelet. De valde att lyfta många bollar in i straffområdet, men där var såväl Mohammed Mbye som mittbackskollegan Axel Norén och målvakten Jesper Johansson väldigt bra med.

– Det var utmanande, men det kändes inte farligt. De kanske vann den första duellen, men sedan var vi där. På det sättet kändes det lugnt, säger Mbye.

Joel Nilsson har gjort nio mål för Mjällby denna säsong. Mot Öis använde Mjällbytränaren Jonas Andersson honom som högerback. Det var Nilssons tredje match på den positionen.

– Jonas vill ha offensiva ytterbackar, säger Nilsson.

Och Nilsson, som verkar kunna springa hur mycket som helst, följer givetvis ofta med upp i banan.

Hur är det att försvara?

– Det är inte lika kul som att anfalla, säger Nilsson med ett leende.

Vad kommer att krävas av er för att ni ska ta platsen till superettan till slut?

– Att vi inte blir passiva och försvarar ledningen. Det fungerar inte. Vi måste hitta ett bra passningsspel och få fart på benen.