”De kommer kämpa för sitt liv”

Hisingen Artikeln publicerades
Mjällbytränaren Jonas Andersson ser fram emot att få komma till Bravida Arena. Han tror att den fina konstgräsplanen kommer att gynna lagets spel.
Foto:Lena Ehring
Mjällbytränaren Jonas Andersson ser fram emot att få komma till Bravida Arena. Han tror att den fina konstgräsplanen kommer att gynna lagets spel.

Mjällby hittade formen rejält i slutet av vårsäsongen.

En dryg månads uppehåll senare ska laget fortsätta prestera på samma nivå.

– Vi är uppe i tempo, säger tränaren Jonas Andersson.

Mjällby avslutade vårsäsongen med att fullständigt pulverisera topplaget Utsikten med 6–0.

Det har gått några spellediga veckor sedan dess. Men Mjällbys tränare Jonas Andersson menar att det inte ska påverka lagets form eller hunger i morgondagens bortamatch mot Qviding.

– Vi har spelat en träningsmatch (vinst med 2–1 mot Kristianstad) och har bra träningsveckor i benen.

Laget har visat upp en fin resultatrad, liksom serielederna Landskrona. Poängen måste fortsätta att trilla in om man ska kunna hålla uppe kampen med skåningarna.

– Vi tar en match i taget. Vårt mål har hela tiden varit topp fyra och att få till en kontinuitet i våra prestationer, säger Andersson.

För hemmalaget Qviding är verkligheten en annan. För närvarande ligger de endast två poäng ovanför nedflyttningssträcket.

– De kommer kämpa för sitt liv för poängen. För oss gäller det att ta ledningen, de har bara gjort nio mål i år.

Det var mycket som såg bra ut i Mjällbys spel under våren, även om man alltid kan slipa på detaljer. Det är precis vad Jonas Andersson haft möjligheten att göra under uppehållet.

– Vi har putsat lite på vårt spel i sista tredjedelen, fasta situationer och att hålla ihop laget för att störa motståndarna i uppspelsfasen.

Mjällby kommer till matchen med en frisk trupp, bortsett från Axel Andersson och Oskar Svensson som finns på skadelistan sedan tidigare. En av de aktuella är sommarens nyförvärv Nassir El Aissati.

– Han har visat upp det vi hoppats på när vi plockade in honom och ser det väldigt spännande ut.

Är han aktuell för en starplats?

– Alla är aktuella. Nassir kan användas ut både som inner- och yttermittfältare, två positioner där vi har en bra konkurrens.